«Δεν δίστασα ούτε δευτερόλεπτο να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις και να επιστρατεύσω και δυνάμεις από την περιοχή μας». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ , κος Κώστας Μαραβέγιας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με το δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, με αφορμή την πρωτοβουλία του, να φιλοξενηθούν 26 παιδιά από τη Μολδαβία στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την πρωτοβουλία του κ. Μαραβέγια να φιλοξενηθούν 26 παιδιά από τη Μολδαβία στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, ο ίδιος δήλωσε: «Έχω εγκαταστήσει μια πολύ καλή συνεργασία αυτά τα 2,5 χρόνια που είμαι πρόεδρος στην κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο καλής συνεργασίας με την πρεσβεία μου ζητήθηκε η βοήθεια προκειμένου να φιλοξενηθούν κάποια παιδιά που είχανε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ήταν εξαιρετικά χαμηλών επιδόσεων, είναι παιδιά ως επί το πλείστον ορφανά ή που διαμένουν σε ορφανοτροφεία για διάφορους λόγους και βέβαια υπάρχει και το χαρακτηριστικό ότι η Μολδαβία είναι μια χώρα που έχει τον πόλεμο κυριολεκτικά στην πόρτα της και βασανίζεται όλους αυτούς τους μήνες εξαιτίας του ρωσοουκρανικού πολέμου και της ρωσικής απειλής. Δεν δίστασα ούτε δευτερόλεπτο να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις και να επιστρατεύσω και δυνάμεις από την περιοχή μας όπως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος διέθεσε τις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως που δεν είχαν προλάβει ακόμα να ανοίξουν, μάλιστα επισπεύσαμε τις όποιες διαδικασίες συντήρησης και αποκατάστασης της κατασκήνωσης ώστε να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αυτά τα παιδιά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την ικανοποίηση που νιώθει κανείς βλέποντας ένα μικρό βιντεάκι των αντιδράσεων των παιδιών όταν βρισκόντουσαν στο λεωφορείο σε ελληνικό έδαφος αντικρίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή τους τη θάλασσα».

«Είναι από αυτές τις πολύ γλυκές στιγμές που νομίζω ότι θα κρατήσει κανείς ως τα βαθιά γεράματα και έχοντας ακόμα αποσυρθεί από την πολιτική. Ήταν μια πάρα πολύ καλή δράση, υπήρξαν και άλλοι που έβαλαν το χέρι τους εκτός από την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη, χαρακτηριστικά αναφέρω ότι μεγάλη αλυσίδα super market διέθεσε κάποια τρόφιμα για να δοθούν στην κατασκήνωση για χρήση των παιδιών και βεβαίως ο δήμος Βόλου και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης συνέδραμαν. Σήμερα τα παιδιά επισκέφτηκαν την Αργώ που βρίσκεται εγκατεστημένη στο λιμάνι του Βόλου και ευχαριστώ δημόσια και το δήμο Βόλου και Οργανισμό Λιμένος Βόλου που επίσης έδειξαν κάθε καλή διάθεση προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έχουμε μάλιστα την ευκαιρία αύριο να γίνει μια πολύ ωραία εκδρομή με πλοίο που θα κάνει τη διαδρομή από το Αχίλλειο, το ακροτελεύτιο χωριό του νομού Μαγνησίας, προς τη Σκιάθο και επιστροφή το ίδιο βράδυ. Να χαρούν και λίγο το Αιγαίο εκτός από τον Παγασητικό. Θα συνεχίσουν και για άλλες τρεις μέρες στην Αθήνα που θα φιλοξενηθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού για να μείνουν και λίγες μέρες στην Αθήνα αυτά τα παιδιά. Ένα μεγάλο στοίχημα στην πολιτική και στο μέλλον είναι να μάθουμε να τη χαρακτηρίζει ανθρώπινο πρόσωπο», συμπλήρωσε.