Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, που έλαβε την ιστορική απόφαση για χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την τουρκική προκλητικότητα, για τα ενεργειακά και την οικονομία, ενώ κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και για το εάν η έντονη εκλογολογία που αναπτύσσσεται το τελευταίο διάστημα έχει οδηγήσει τους υπουργούς της κυβέρνησης «να κατεβάσουν τα μολύβια».

Ο πρωυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της, αναφέροντας σημαντικές παρεμβάσεις και νομοσχέδια που προωθούνται για το επόμενο χρονικό διάστημα. 

«Έχω εξαντλήσει το θέμα για τις πρόωρες εκλογές, δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με ακόμη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική ένταση και διάθεση. Κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει κανένα μολύβι και έχουμε ακόμα πλούσια δουλειά να κάνουμε «...» Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της απερίσπαστη από την όλη φιλολογία, η οποία αναπτύσσεται. Εξάλλου,θα εισέλθουμε σύντομα στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής μας και έχω πια αρκετή εμπειρία να γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Γνωρίζω ότι αυτά είναι τα δύο αγαπημένα θέματα στα οποία συνεχώς επανέρχεστε όταν δεν έχετε κάτι άλλο να με ρωτήσετε», ανέφερε συγκεκριμένα. 

Δείτε την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πρόωρες εκλογές