Στα χαρακώματα βρέθηκαν πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

 Αφορμή οι ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

 Αρχικά οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του υπουργού των Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το μέλλον των εργαζομένων και το γεγονός πως δεν μπορούν λόγω της σύμβασης και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να συνεχίσουν να εργάζονται με το ίδιο καθεστώς για λόγους οικονομικής συνέχειας. Στη συνέχεια ωστόσο τα αίματα άναψαν όταν τον λόγο πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος χρέωσε στην ΣΥΡΙΖΑ την πατρότητα της σχετικής απόφασης, αποκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «ψεύτες».

 Όλα ξεκίνησαν όταν την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο κ. Σταϊκούρας με τον κ. Τσακαλώτο να διαμαρτύρεται πως δεν του απαντάει στα ερωτήματα που θέτει.

 «θα συνεχίσω να εκφράζομαι με σεβασμό στον πληθυντικό και να μην έχει τα γνωστά κρεσέντο όπως εσείς κ. Τσακαλώτο, γιατί έτσι έχω μεγαλώσει», απάντησε ο υπουργός με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται και εκτός του μικροφώνου να φωνάζει « κανένα σεβασμό».

 «Σκέφτηκα αν θα πρέπει ν’ απαντήσω γιατί έχουμε κουραστεί με το στιλ το ειρωνικό, παρελθοντολογικό και να μην απαντάει στις ερωτήσεις. Υπάρχει αγανάκτηση με τον συγκεκριμένο υπουργό. Δεν απαντά ποτέ σε ότι τίθεται», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

 «H ΕΕ συμφωνεί να αναιρέσει τη νομοθεσία της; Αν συνεχίζει το ναυπηγείο να έχει δραστηριότητες ο νόμος υποστηρίζει ή όχι τους εργαζόμενους; Μπήκαν ερωτήματα και έχουμε κουραστεί πολύ πρόεδρε να έχουμε τον υπουργό που έχει σειρά στοιχείων και τα λέει. Αυτό δεν τιμά το κοινοβούλιο και θα το πληρώσει η ΝΔ. Η απόσταση αυτών που λέει ο Σταϊκούρας με τη πραγματικότητα που νιώθει ο λαός θα φανούν γρήγορα», είπε με τον υπουργό να απαντά: «είστε ο πρώτος και μοναδικός που ισχυρίζεται ότι δεν απαντάω. Πολλοί συνάδελφοι αποδέχονται ότι σε αντιδιαστολή με τη δική σας 4ετια, εμείς απαντάμε και μάλιστα επί της ουσίας. Ότι δεν παρακολουθείτε αυτά που λέω δεν σημαίνει ότι δεν παίρνετε απαντήσεις. Υπάρχει οικονομική συνέχεια με βάση τους κανόνες της ΕΕ, είναι δεδομένο. Έχω απαντήσει σε ερωτήσεις δεν έχετε καταλάβει τις απαντήσεις». 

«Σταματήστε τα ψέματα εδώ είναι Βουλή», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κάπου εκεί τον λόγο πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς την πατρότητα του όλου εγχειρήματος.

 «Αυτή τη συμφωνία την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλώς λόγω των προστίμων. Όλη η κουβέντα είναι υποκρισία. Θέλει ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ; να φωνάξει τον Πιτσιόρλα να δούμε τι έχει κάνει. Τσακώνεστε με τον κ. Σταϊκούρα για αυτά που έχετε υπογράψει ως ΣΥΡΙΖΑ, η υποκρισία έχει και όρια. Μη κοροϊδεύετε τους εργάτες και μη παίζετε με το πόνο τους. Η συμφωνία και ο διαγωνισμός έγινε με όρους και προϋποθέσεις που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα κροκοδείλια δάκρια που χύνετε είναι ψέματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σταματήσετε τα ψέματα, εδώ είναι βουλή, σας βαρέθηκε ο κόσμος. Ντροπή σας! τους κοροϊδεύετε κατάμουτρα. Είναι ντροπή να τα έχετε υπογράψει όλα, να έχετε δεχθεί ν’ απολυθούν οι εργαζόμενοι, πάει πολύ. Είπαμε να είστε ψεύτες αλλά όχι και τόσο. Καταλαβαίνετε τι θα πει οπορτουνιστές.

 Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες του πλανήτη αν έχετε αμφιβολία φωνάξτε τον Πιτσιόρλα».