Με αφορμή την έξαρση που σημειώνεται στους πλειστηριασμούς κατοικίας και την εκτίναξη των ενοικίων ο Αλέξης Τσίπρας και τα αρμόδια στελέχη του κόμματος του θα παρουσιάσουν μέσα στην εβδομάδα συνολική πρόταση για το πρόβλημα της στέγασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας θα ορίζει κατάργηση του Πτωχευτικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας που προβλέπει υπαγωγή σε εξωδικαστική και δικαστική διαδικασία με δεσμευτικότητα για τις τράπεζες.

Επίσης, πρόγραμμα επιδότησης δόσεων για τα ρυθμισμένα δάνεια από το ταμείο αναδιαρθρώσεων εντός αναπτυξιακής τράπεζας.

Εν τω μεταξύ μετά και τα δημοσιεύματα που φέρουν τη Γερμανία να εξετάζει διακοπές ρεύματος και παροχή του με δελτίο τους επόμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει να ληφθούν μέτρα για την ενεργειακή επάρκεια.

Σε ότι αφορά τώρα την υπόθεση της Novartis και την απαλλαγή για την ουσία της υπόθεσης των Παπαγγελόπουλου –Τουλουπάκη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχασε το βασικό της προεκλογικό αφήγημα.

Αναμένεται να ζητήσουν μάλιστα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να διατάξει έλεγχο για το ποιος και γιατί έκανε αυτή τη διαρροή, η οποία εξέθεσε το σύνολο των δημοσιογράφων που καλύπτουν το δικαστικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βάλει όλα αυτά τα ερωτήματα την επόμενη Τετάρτη στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ενέργεια που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πανικό και γι αυτό επιχείρησε να εκμεταλλευθεί την δήλωση του Ταγιπ Ερντογαν να «μην ψηφίσουν Μητσοτάκη» διαρρέοντας ότι με αυτό τον τρόπο υποδεικνύει στους έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν Τσίπρα».

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι στις 20-2-2020 ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι “ο Τσίπρας είναι εθνικιστής, συζητάμε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

«Προφανώς και δεν θεωρήσαμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές τις αναφορές λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι είναι ξεκάθαρο ότι οι Τούρκοι επιχειρούν να διχάσουν τους έλληνες. Ας ξανασκεφτούν στο Μαξίμου τη στάση τους”, λένε.