Ψέματα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δική του δευτερολογία ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας. «Ποιος σας πιστεύει ότι θα πάτε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας; Σας πιστεύουν οι βουλευτές σας; Γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους; Λέτε το ένα ψέματα μετά το άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερη εξαπάτηση στους συνταξιούχους

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για δεύτερη απάτη του πρωθυπουργού. «Δεν ντρέπεστε; Έρχεστε ξανά να τους εξαπατήσετε. Τους εξαπατήσατε και 2η φορά μετά την εκλογή σας, όταν λέγατε να μην κάνουν προσφυγή για τα αναδρομικά. Τώρα τους λέτε ότι μόνο όσοι έκαναν προσφυγή θα πάρουν τα αναδρομικά. Τώρα δίνετε πάλι υποσχέσεις, ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης».

«Σέβεστε την δικαιοσύνη; Αποδείξτε το. Τώρα να δοθούν τα αναδρομικά. Βγείτε και πείτε από τον επόμενο μήνα, ότι θα δώσετε τα αναδρομικά που χρωστάτε. Έτσι έχετε μάθει. Διαρκώς με το ψέμα και την εξαπάτηση» συμπλήρωσε.

Αμετανόητος

Διευκρινίσεις για τη φράση του «θα σας πάμε μέχρι τέλους» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στη Βουλή αναφερόμενος στη Novartis λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε να επιστρέψει το κράτος δικαίου, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αμετανόητο» για τα όσα είπε νωρίτερα σχετικά για το συγκεκριμένο θέμα της Novartis.

«Είστε αμετανόητος. Πάλι ήρθατε εδώ να βγάλετε ετυμηγορία. Εσείς μιλήσατε για συμμορίτες, δολοφόνους, υπόκοσμο. Ο κύριος Γεωργιάδης είπε μία συγγνώμη. Εγώ δεν είπα ότι κανείς είναι ένοχος μέχρι να αποδείξει την αθωότητά του. Είχα πει από την αρχή ότι εύχομαι να αποδειχθεί ότι είναι αθώοι. Συνεχίζετε τα παιχνίδια με την δικαιοσύνη. Μυαλό δεν βάλατε. Ο Παπαγγελόπουλος θα κριθεί από τη δικαιοσύνη, μέχρι τότε είναι αθώος. Δεν θα τον καταδικάσετε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είστε σοβαρός; Είστε πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είστε αθώος πολιτικά, συκοφαντήσατε ανθρώπους, εξευτελίσατε τη δικαιοσύνη. Επιμένετε αγνοώντας το τελεσίδικο βούλευμα ότι δεν υπήρχε σκευωρία» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.