Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
plevris__2_
Πολιτική

Πλεύρης: Είπα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κλειστοί χώροι του θερινούς μήνες - Θα υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο 20ημερο

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη

«Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η μετάδοση του κοροναϊού γίνεται κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός, είπα το αυτονόητο και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν », τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας τις επικρίσεις για χθεσινή του δήλωση για το θέμα της μετάδοσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας». 

Για το νέο πανδημικό κύμα, ο κ. Πλευρης ανέφερε πως φτάνει στην κορύφωσή του, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει δώσει βαριές νοσηλείες και ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ελεγχόμενος.

Παράλληλα ο υπουργός εκτίμησε ότι το επόμενο 20ήμερο θα υπάρξει μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε απλές κλίνες Covid αλλά και non – Covid και γι’ αυτό αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τέλος, ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, κυρίως γιατί αυτή η πίεση δεν μεταφέρεται στις κλίνες ΜΕΘ.