Τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την διεύρυνση της συνεργασίας με το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον νέο Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Λαπίντ προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Λαπίντ, στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό συζήτησηαν την ανάγκη να συνεχιστεί η εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας. «Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε σταθερή και στενή επαφή και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των εθνών μας».

Η Αθήνα παρακολουθεί την επίσκεψη Μπάιντεν

Η επικοινωνία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε ανήμερα της έναρξης της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Σαουδική Αραβία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Αθήνα παρακολουθεί στενά την επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ, με φόντο τόσο το σχήμα 3+1, Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και ΗΠΑ, όσο και τους νέους δρόμους μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, με φόντο και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ υπό το φως της ανάγκης απεξάρτησης της Δύσης από το ρωσικό αέριο επιδιώκουν να φέρουν κοντά και να επιτύχουν εάν αυτό καταστεί δυνατό ενεργειακές συμφωνίες με το σύνολο των δυτικόφιλων χωρών, καθώς ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος έχει ξεκινήσει.