Τις αχανείς εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, όπου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε στηθεί η γραμμή παραγωγής των μέσων βομβαρδιστικών B-26, επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικώς για τις διαδικασίες παραγωγής αλλά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των μαχητικών αεροσκαφών, πέμπτης γενιάς, και τεχνολογίας «στελθ», F-35.

Τον Έλληνα ΥΕΘΑ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου και την Πρέσβη της χώρας μας στην Ουάσινγκτων κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θερμότητα ο  εκτελεστικός αντιπρόεδρος Γκρέγκορι Μ. Ούλμερ, ο αντιπρόεδρος επιχειρηματικής αναπτύξεως Ντένης Πλέσσας, η αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια αεροπορικών προγραμμάτων Μπρίτζετ Λόντερντεϊλ και άλλα ανώτατα στελέχη της Λόκχηντ Μάρτιν.

Οι προαναφερθέντες ενημέρωσαν λεπτομερώς τον Ν.Παναγιωτόπουλο και την Ελληνική αποστολή σχετικά με την κατασκευή μαχητικών F-35, ενώ ακολούθως ο ΥΕΘΑ επισκέφθηκε τη γραμμή παραγωγής των F-35 στις εγκαταστάσεις του Φορτ Γουόρθ προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες κατασκευής και υποστηρίξεως της εφοδιαστικής αλυσίδος, για την κατασκευή των F-35, αλλά και τα εξελισσόμενα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων.

Τέλος, ο ΥΕΘΑ βρέθηκε στα υπόστεγα όπου δοκιμάζονται τα νέα μαχητικά κι έλαβε πλήρη ενημέρωση από τον πιλότο δοκιμών Κρις Σπινέλλι για τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των αεροσκαφών.