«Το επιτελικό κράτος πιάστηκε άλλη μια φορά στον ύπνο. Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός μπροστά στα 25.000 στρέμματα καμένων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90, 1 και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη, η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί δείχνουν μεγάλη έλλειψη ενσυναίσθησης και ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου», συμπλήρωσε σε σχέση με τις φωτιές και πώς αυτές αντιμετωπίστηκαν.

«Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να σβήσουν οι φωτιές, αλλά πρόκειται περί πολιτικής αθλιότητας να εκμεταλλεύεσαι πολιτικά τέτοιες καταστάσεις, υποσχόμενος σπουδαία αποτελέσματα και επίλυση των προβλημάτων και στο τέλος να αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα δε λύνονται μαγικά και σίγουρα χωρίς επιπτώσεις», επισήμανε.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει παντού. Καιγόμαστε το καλοκαίρι και πνιγόμαστε τον χειμώνα. Να μην ξεχάσω τον χιονιά τον χειμώνα. Στη διαχείριση της πανδημίας έχουμε ξεπεράσει τους 30.000 νεκρούς, όταν η Σουηδία , η Ελβετία με 19.000, 13.000 νεκρούς. Η οικονομία που βουλιάζουμε κάθε μέρα κι είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, στην ασφάλεια που έχουμε δύο εκτελέσεις κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας», πρόσθεσε η κ. Τζάκρη.

Εκτός κομματικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε την παρουσία του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη Θράκη η βουλευτής Πέλλας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι στην ακραία και προκλητική τουρκική πολιτική», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της 

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει να μπαίνει το θέμα των πυρκαγιών στην πολιτική αντιπαράθεση: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαψεύδεται κάθε μέρα σε όλους τους τομείς, ότι υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια της θητείας της ήταν παντελώς αναντίστοιχα έτσι και στις φωτιές το επιτελικό κράτος πιάστηκε για άλλη μια φορά στον ύπνο.

Δεν υπήρξε καλύτερος συντονισμός αυτή τη φορά;

Ποιος συντονισμός υπήρχε όταν κάηκαν 25 χιλιάδες στρέμματα. Φαντάζουν γελοίοι και όλοι αυτοί οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί μπροστά στα 25 χιλιάδες στρέμματα, δείχνουν αυτό που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ την έλλειψη ενσυναίσθησης από τον πρωθυπουργός ο οποίος δείχνει σαν να μην καταλαβαίνει, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Δεν θα πω ότι υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να σβήσουν οι φωτιές, ούτε θα πω ότι μια φωτιά που ξεκινάει με πολύ αέρα δεν οδηγεί σε μεγάλες καταστροφές μπορώ να σας πω όμως ότι πρόκειται περί πολιτικής αθλιότητας να εκμεταλλεύεσαι πολιτικά τέτοιες καταστάσεις υποσχόμενος σπουδαία αποτελέσματα και επίλυση των προβλημάτων και στο τέλος να αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ποτέ με μαγικό τρόπο και σίγουρα ποτέ χωρίς συνέπειες.

Προφανώς και οι φωτιές με πολύ αέρα είναι πολυ επικίνδυνες και προκαλούν καταστροφές, αυτό είναι μια πραγματικότητα η άλλη πραγματικότητα την οποία εγώ δεν την ξεχνώ και δεν την ξεχνούν οι έλληνες πολίτες είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση δεν έχανε την ευκαιρία να υπόσχεται αδύνατα πράγματα στους πολίτες για να υφαρπάξει την ψήφο τους και επίσης να τυμβωρυχεί πραγματικά πάνω σε αυτές τις καταστροφές. Αναρωτιέμαι που βρίσκεται ο κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Συνολάκης που έβγαινε με δηλώσεις πολιτικού υπεράνθρωπου ότι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που βρισκόταν πότε στη διακυβέρνηση της χώρα ως δια μαγείας τα προβλήματα θα είχαν εξαλειφθεί. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει παντού. Που θέλετε να σας πω στο επίπεδο πολιτικής προστασίας; Καιγόμαστε τα καλοκαίρια, πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή. Να μη θυμίσω τι έγινε πέρυσι με το χιονιά. Στη διαχείριση της πανδημίας που έχουμε ξεπεράσει τους 30 χιλιάδες είναι οι περισσότεροι νεκροί μας από την Σουηδία ή την Ελβετία που έχει 19 και 13 χιλιάδες νεκρούς αντίστοιχα, μια χώρα που δεν εφάρμοσε σκληρά lockdown και ούτε κατέστρεψε την οικονομία και ούτε έδωσε 43 δις για την αντιμετώπιση της πανδημίας που δεν ξέρουμε και σε ποιες τσέπες μπήκαν. Θέλετε να πούμε στη διαχείριση της οικονομίας που έχουμε γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και μέρα με την ημέρα η οικονομία βουλιάζει στην ακρίβεια και στις απευθείας αναθέσεις του κ. Μητσοτάκη. Στην τάξη και την ασφάλεια που είναι υποτίθεται το προνομιακό πεδίο της ΝΔ και έχουμε δύο εκτελέσεις κάθε μήνα στο κέντρο της Αθήνας. Το μόνο που έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση είναι στη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης.

 Που είδατε τον συντονισμό και που είδατε την τοπική αυτοδιοίκηση; Θυμάστε τι έλεγε ο κ. Πατούλης για την κα Δούρου και τώρα λεει ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν είναι πυροσβέστης. Το κόμμα που έκανε τυμβωρυχία πάνω σε αυτές τις καταστροφές ζητεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματικά δείχνει υπεύθυνη στάση, να επιδείξει στάση ευθύνης. Ναι είπαμε ότι όσο μαίνονται αυτά και όσο υπάρχει η υπηρεσιακή εξέλιξη της αντιμετώπισης των πυρκαγιών δεν είπαμε απολύτως τίποτα κανένας αλλά την επόμενη μέρα τι θέλουν να μην κάνουμε κριτική. Που τον είδατε τον συντονισμό; Ουσιαστικά η διαχείριση αυτών των φαινομένων είναι μόνο η διαχείριση των εκκενώσεων από το 112. Λένε ότι χθες επιχειρούσαν 400 πυροσβεστικά εμείς αυτό που είδαμε ήταν ως επί το πλείστον αστυνομικούς με τα ποτιστήρια να προσπαθούν να σβήσουν και μαρτυρίες ανθρώπων που έλεγαν ότι αν δεν προστατεύαμε οι ίδιοι τα σπίτια μας θα είχαν καεί.

Αναφορικά με τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη και τη συνοδεία του από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ: Δεν το γνωρίζω. Σε καμιά των περιπτώσεων δεν είναι εντός γραμμής, είμαι σίγουρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί αυτή τη συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα αυτό που έχω να σας πω και είναι επίσημη γραμμή είναι ότι απέναντι σε αυτή την ακραία, προκλητική συμπεριφορά, στάση που επιδεικνύεται εδώ και πάρα πολύ καιρό από τα πιο επίσημα χείλη των τούρκων αξιωματούχων και συμπληρώνεται από αυτές τις αχαλίνωτες διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνισμού συνολικά συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου και όλες αυτές τις ακραίες προκλητικές δηλώσεις το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει δείξει ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, είναι ενωμένο.