Για ακόμη μία φορά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές, αλλά ούτε και ανασχηματισμός.

Ειδικότερα, μιλώντας με δημοσιογράφους και πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ούτε εκλογές θα γίνουν, ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα».

«Δεν σας τα έλεγα ότι δεν θα κάνω εκλογές; Δεν με ακούγατε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, λέγοντας ότι «για να υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής πρέπει να υπάρχει και πραγματικό αντικείμενο. Κάνουμε πολλές κινήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το 15% (φυσικό αέριο)».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι ο μόνος που είχε διάθεση για κουβέντα ήταν ο κ. Κουτσούμπας, με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ να απαντά ότι «εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς από το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους καλεσμένους στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας για μια σειρά θεμάτων από το ενεργειακό μέχρι τα ελληνοτουρκικά.

Πολλοί ήταν οι μη πολιτικοί καλεσμένοι της Προεδρίας που ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ αρκετοί από αυτούς σε στις συνομιλίες που είχαν στους κήπους του Προεδρικού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη του είπαν, ότι συμφωνούν με την απόφασή του να κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας.