Η Βουλή απέρριψε τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση επιτροπής που θα ελέγχει τη διαχείριση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Τασούλας από τον προσεχή Οκτώβρη θα ξεκινήσει η σχετική ενημέρωση του Σώματος από αρμόδιους υπουργούς.

Η ΝΔ μέσω του γραμματέας της ΚΟ, Ιωάννη Μπούγα επισήμανε πως η Βουλή διαθέτει όλα τα ελεγκτικά εργαλεία, τις αρμόδιες επιτροπές και τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να ενημερώνεται από τους αρμόδιους υπουργούς για όλα τα ζητήματα.

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ρίξει μια σκιά σκανδάλου πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος. Την ίδια σκιά επιχειρεί να ρίξει και στο ΕΣΠΑ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ακουστεί τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μείζον ζήτημα»

Από την άλλη πλευρά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να απορρίψει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα με διαδικαστικά επιχειρήματα. « Το ζήτημα της λογοδοσίας είναι μείζον σε όλη την Ε.Ε. Γιατί σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια φτιάχνουν αντίστοιχες επιτροπές;», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις που ξεπερνούν την Συνταγματική της θητεία.

Τι είπε ο Χαρίτσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει «αλλεργία στην διαφάνεια και στην λογοδοσία». «Όσο και αν καθυστερήσει τις εκλογές ο πρωθυπουργός αυτές θα γίνουν και η επόμενη κυβέρνηση θα ανακατευθύνει τα κονδύλια με τρόπο δίκαιο και συμπεριληπτικό», είπε επίσης μεταξύ άλλων.