Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στον χώρο του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Άγιος Πορφύριος» είχε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο αρχιεπίσκοπος και η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκαν μαζί τους χώρους του γηροκομείου και συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τους τροφίμους του Κέντρου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες σχετικά τη σύγχρονη προσέγγιση στην υποστηρικτική φροντίδα της τρίτης ηλικίας και κατέληξαν στη διαχρονική σημασία της συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας για την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την προνοιακή πολιτική.

«Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «η προστασία και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των γιαγιάδων και των παππούδων μας ήταν και παραμένει πρώτη προτεραιότητά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Κέντρο Γεροντολογίας "Άγιος Πορφύριος" γιατί παρέχει στους ωφελούμενους του υπηρεσίες φροντίδας υψηλών προδιαγραφών που πραγματικά τους αξίζουν. Μία δομή σύγχρονη, ανοιχτή στην κοινωνία, με εγκαταστάσεις που δεν θυμίζουν ίδρυμα».

«Έτσι οραματιζόμαστε την κοινωνική προστασία τού αύριο. Γι' αυτό ως Πολιτεία στηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια που ενισχύει αυτόν τον σκοπό. Κράτος και Εκκλησία εργαζόμαστε εντατικά, ώστε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε την υφυπουργό για την επίσκεψή της και εξήρε τη συμβολή της στην ίδρυση και λειτουργία δομών πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας.