Ανέβηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι τόνοι μετά τα όσα είπε ο Α. Τσίπρας για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει. Ο πρόεδρος; του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής καταλόγισε στον κ. Γεραπετρίτη πως είπε ψέματα με τον κ. Πιερρακάκη ότι δεν υπήρχε καμία παρακολούθηση από την ΕΥΠ στον κ. Ανδρουλάκη.

«Λέτε ψέμματα πως βουλευτής είπε ψέμματα στη Βουλή επικαλούμενος μια μυστική και απόρρητη συνεδρίαση στην οποία εγώ δεν μπορώ να απαντήσω γιατί σέβομαι το γεγονός ότι ήμουν παρών και δεν μπορώ να διαρρεύσω το οτιδήποτε», είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Γεραπετρίτης και σημείωσε πως έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων!

«Η λέξη ψέμμα είναι βαριά λέξη κ. πρόεδρε. Δεν είμαστε όλοι ανεκτοί σε θέματα αξιοπρέπειας». «Θέλω να δηλώσω ευθέως στους βουλευτές που βρίσκονταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πως εγώ ουδέποτε ανέφερα αυτά που είπατε στην Επιτροπή της Βουλής και σας καλώ να ρωτήσετε τον κ. Κατρούγκαλο αυτά που μνημόνευσε ως ψέματα».

«Το λέω με σεβασμό στο πρόσωπό σας, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε πως είπα ψέμματα και προτίθεμαι να ασκήσω τα δικαιώματά τους για την προσβολή που μου κάνατε», κατέληξε.

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «Χρειάζεται σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης ανέλαβε τον ρόλο αυτό. Απεύθυνα μια σειρά από ερωτήσεις στον κ. Μητσοτάκη. Σε μια από αυτές περιλαμβάνεστε και εσείς. Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε ερωτήσεις απαντούσε ο κ. Κοντολέων λέγοντας ψέματα. Γνωρίζατε; Γιατί δεν απαντούσατε;».

Δεν μιλάμε εδώ για μηνύσεις και αγωγές, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εσείς και ο κ. Πιερρακάκης συνοδεύατε τον κ. Κοντολέων, σε επανειλημμένες ερωτήσεις δεν απαντούσατε- το κρίσιμο σε εσάς είναι αν γνωρίζατε».