Τα «εύσημά» του προς τον παριστάμενο Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο για το έργο του στον τομέα της ενισχύσεως των διμερών αμυντικών σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ, απένειμε δημοσίως ο Πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Γερουσιαστής του Νιού Τζέρσυ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Το περιστατικό αυτό συνέβη πριν από λίγη ώρα στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ο Αμερικανός πολιτικός αναγορεύτηκε σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών, μετά από σχετική απόφαση της συγκλήτου.

Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής κατά την ομιλία αποδοχής του τιμητικού τίτλου, ανέφερε σχετικώς για τον παριστάμενο στην τελετή Ν. Παναγιωτόπουλο, ότι ο ΥΕΘΑ έχει δουλέψει με ιδιαίτερο ζήλο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα, προσθέτοντας: Του το αναγνωρίζουμε και αυτό φαίνεται ιδιαιτέρως στη συγκρότηση της αναβαθμισμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (MDCA) έτσι όπως συμφωνήθηκε, υπογράφτηκε και ισχύει, τόνισε χαρακτηριστικώς.

Πως λοιπόν να μην «γελάνε και τα μουστάκια του», κατά το κοινώς λεγόμενο, του παριστάμενου στην τελετή Νίκου Παναγιωτόπουλου από τα όσα είπε γι’ αυτόν ο διακεκριμένος και θερμός Φιλέλλην Αμερικανός πολιτικός;