Για «φούσκα του πολιτικοδημοσιογραφικού κόσμου, που έχει αξιολογήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων», και κατά τη γνώμη του «δεν είναι τόσο σοβαρή όσο παρουσιάζεται», έκανε λόγο στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ναι μεν είναι λυπηρό αυτό που συνέβη και ήταν μια ευκαιρία να δούμε πώς λειτουργεί η ΕΥΠ, αλλά ήταν μια νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη. Η νομιμότητα δεν έχει αμφισβητηθεί ούτε από τον κ. Ανδρουλάκη, αν αμφισβητηθεί μπορεί να πάει στη Δικαιοσύνη. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερες δικλίδες», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός.

Όπως είπε, μάλιστα, «η πρόταση σύστασης Εξεταστικής είναι καλοδεχούμενη».

«Παράκεντρα»

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων που έχουν σταθεί ενάντια στη Ρωσία. Μεταξύ άλλων, είπε: «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων που έχουν σταθεί ενάντια στη Ρωσία στον πόλεμο. Δεν εννοώ ότι η Ρωσία παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά λέω ότι όλα αυτά τα κέντρα που έχουν φτιάξει ισχυρές δυνάμεις επιρροής μεγεθύνουν θέματα προκειμένου να προκαλούν προβλήματα που πήγαν ενάντια στη Ρωσία. Αντίστοιχα είναι όσα συνέβησαν με τη Φινλανδή πρωθυπουργό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη και αυτό είναι θεμιτό σε μία Δημοκρατία. Δεν είναι θεμιτό όταν βγαίνει εκτός ορίων. Εκτός ορίων ήταν με την υπόθεση με τη νησίδα στον Έβρο. Φανταστείτε ο ελληνικός στρατός να πέρναγε στα τουρκικά σύνορα, να πήγαινε στη νησίδα, που είναι τουρκικό έδαφος», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Δεν είπα ότι οι έξω με τους μέσα συνεργάζονται, δεν το ξέρω. Δεν λέω ότι συνεργάζονται, αλλά ότι ο Ερντογάν και ο Πούτιν προτιμάνε τον Τσίπρα από τον Μητσοτάκη με βάση τις δηλώσεις τους. Δε λέω ότι ο Τσίπρας συνεργάζεται με τον Πούτιν ή τον Ερντογάν για να μην παρεξηγηθώ. Βλέπω οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της Αριστεράς με διεθνή δημοσιεύματα».

Στο θέμα του μεταναστευτικού, ο υπουργός τόνισε ότι «η αντιπολίτευση για να ρίξει τον Μητσοτάκη έπαιξε το παιχνίδι της Τουρκίας 100%».

Οικονομία

«Η άλλη, μεγάλη πραγματικότητα είναι αυτή που απασχολεί τον ελληνικό λαό, που βλέπει μπροστά του έναν Γολγοθά. Κάνουμε πράγματα και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Όταν η κυβέρνηση διπλασίασε την επιδότηση στο ρεύμα, η αντιπολίτευση λέει ότι μοιράζουν τα λεφτά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1.

«Ο χειμώνας θα είναι πανευρωπαϊκά πολύ δύσκολος. Δείτε τι πειθαρχημένος λαός είναι οι Γερμανοί, που στην κρίση στιγμή συμπεριφέρεται με τόση υπευθυνότητα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν όποιο μέτρο μπορούν για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Οι καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να μεταβληθούν, γιατί το ρεύμα κοστίζει. Η Ελλάδα έχει προμήθεια φυσικού αερίου αναλογικά μεγαλύτερη από τη Γερμανία».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν αυξήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ.



Η συνέντευξη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε στην εκπομπή «Secret» και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο:

Για το θέμα των παρακολουθήσεων: Εδώ υπάρχουν δύο παράλληλες πραγματικότητες, η μια είναι η πραγματικότητα της φούσκας του πολιτικού κόσμου, πολιτικοδημοσιογραφικού που έχει αξιολογήσει  την υπόθεση αυτή ως κορυφαία.

Ερώτηση: Δεν είναι σημαντική η υπόθεση αυτή;

Απάντηση: Κατά τη γνώμη μου όχι στο βαθμό που παρουσιάζεται διοτι ναι μεν είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη και ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε πως λειτουργούσε η ΕΥΠ και να φτιάξουμε μεγαλύτερες ασφαλιστικές δικλείδες αλλά από την άλλη έχουμε μια  νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Η νομιμότητα δεν έχει αμφισβητηθεί στην πραγματικότητα ούτε από τον κ. Ανδρουλάκη, αν ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβητεί την νομιμότητα κανει μήνυση και κρίνεται στο δικαστήριο. Αν έχει  δίκιο πχ ο κ. Βενιζέλος ο οποίος  δεν λεει ότι ήταν παράνομη, ο κ. Βενιζέλος λεει ότι ο νόμος ευθύς εξαρχής  είναι αντισυνταγματικός  λεει κάτι άλλο. Άρα υπήρχε μια νόμιμη διαδικασία που σωστά ο πρωθυπουργός είπε ότι για ένα τόσο ευαίσθητο πρόσωπο ως  ένας ευρωβουλευτής εκείνη τη στιγμή και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια και μεγαλύτερες ασφαλιστικές δικλείδες. Αυτή  είναι η πραγματική υπόθεση που εξετάζουμε, δεν ειναι ούτε Watergate που διαβάζω. To Watergate ήταν μια παράνομη παρακολούθηση, τι σχέση έχει το Watergate μια παράνομη παρακολούθηση των κομματικών γραφείων του αντιπάλου κόμματος από το άλλο κόμμα με μια νόμιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ;

Αναφορικά με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης είπε: Καλοδεχούμενη είναι, έχει πει ποτέ η ΝΔ  όχι σε καμία εξεταστική μέχρι τώρα; Καλοδεχούμενη, να πάμε να δούμε τι δεν λειτούργησε  σωστά. Δεν έχει κάτι να κρύψει η κυβέρνηση. Εδώ γίνονται κωμικά πράγματα, διαβάζει ο Μητσοτάκης στη Βουλή τη σελίδα του βιβλίου του Βαρουφάκη που λεει ότι τον παρακολουθούσε ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης που καταλαβαίνει ότι είναι σε δύσκολη θέση γιατί καταλαβαίνει διότι  θα αλλάξει την ατζέντα η συζήτηση σηκώνεται και διαψεύδει τον εαυτό του. Σήμερα όλες οι εφημερίδες της Αριστεράς αποθεώνουν τον  Βαρουφάκη που διέψευσε το Μητσοτάκη. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν κάποιοι  εντός και εκτός της χώρας που θέλουν αποσταθεροποίηση, τόνισε: Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων που έχουν σταθεί ενάντια στη Ρωσία σε αυτό τον πόλεμο. Με αυτό δεν λεω ότι η Ρωσία παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη όπως βλακωδώς έγραψαν ούτε ότι η Ρωσία έκανε όλη αυτή την ιστορία, λεω όμως ότι όλα αυτά τα κέντρα τα οποία έχουν φτιάξει ισχυρές δυνάμεις επιρροής στις χώρες του δυτικού κόσμου με πολλά λεφτά και επί σειρά ετών μπορούν και μεγεθύνουν πραγματικά προβλήματα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν πολιτικά προβλήματα στις κυβερνήσεις που είναι ενάντια στη Ρωσία. Για παράδειγμα βγαίνει το βίντεο με τη Φιλανδή πρωθυπουργό που χορεύει στο πάρτι και την ξεσκίζουν επί πέντε μέρες στη Φιλανδία για ποιο  λόγο; Γιατί αυτή έβαλε τη Φιλανδία στο ΝΑΤΟ.    Στο εσωτερικό οι δυνάμεις είναι διαφορετικών κινήτρων. Η βασική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει το Μητσοτάκη για να ξαναπάρει  την εξουσία, αυτό σε ένα βαθμό είναι θεμιτό σε μια δημοκρατία, γίνεται αθέμιτο όταν βγαίνει εκτός ορίων. Είναι απολύτως εκτός ορίων αυτή τη στιγμή και το μεγαλύτερο παράδειγμα δεν είναι  το ότι κανουμε τον Ανδρουλάκη που εκεί έξυπνα ο κ. Τσίπρας έχει καπελώσει τον Ανδρουλάκη για να καπελώσει το ΠΑΣΟΚ, ξέρετε που είναι η απόδειξη του εκτός ορίων; Στο θέμα που έγινε με  τη νησίδα στον Έβρο και τους λαθρομετανάστες  όπου τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες ημέρες ότι η Ελλάδα πρέπει να εισβάλει στην Τουρκία και καλά με ανθρωπιστικά κίνητρα για να σώσει τους ανθρώπους.  Φανταστείτε τη σκηνή να έβγαινε ο ελληνικός στρατός να πέρναγε τα σύνορα, να πήγαινε στη νησίδα που είναι τουρκικό έδαφος, να  έβγαινε ο τουρκικός στρατός να συλλάμβανε τους έλληνες στρατιωτικούς και να είχαμε σήμερα πρώτο θέμα τη διένεξη Ελλάδας –Τουρκίας. Για να ρίξει τον Μητσοτάκη και δεν ντρέπονται.

Ερώτηση: Λέτε ότι οι έξω με τους μέσα συνεργάζονται;

Απάντηση: Δεν είπα ότι συνεργάζονται, δεν το ξέρω αλλά ας το πω διαφορετικά είσαι ο Πούτιν ποιον προτιμάς για πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του πρώην πρωθυπουργού.

Ερώτηση: Δηλαδή ο Πούτιν προτιμάει Τσίπρα αντί για Μητσοτάκη

Απάντηση: Και ο Ερντογάν προτιμάει Τσίπρα και ο Πούτιν προτιμάει Τσίπρα. Ο Ερντογάν το έχει πει και δημόσια. Δεν λεω ότι ο Τσίπρας συνεργάζεται με τον Πούτιν ή τον Ερντογάν λεω πως το βλέπουν αυτοί.

Για τους μετανάστες, ο υπουργός είπε: Επειδή βλέπω μια συντονισμένη προσπάθεια της Αριστεράς με δημοσιεύματα στο  διεθνή τύπο και πολύ καλά οργανωμένη γιατί δεν είναι τυχαίο ότι όλοι  αυτοί που γράφουν τα άρθρα αυτές τις μέρες είναι όλοι  της Αριστεράς αλλά δικαίωμά τους  οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι θέλουν αλλά χθες βγήκε  ο κ. Κιλιντζάρογλου και είπε ότι στην Τουρκία έχουν 10 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που μπορούν να πάνε ανά πάσα στιγμή όπου θέλουν.  Η Ελλάδα χωράει 10 εκατομμύρια  ρωτήστε όλους αυτούς. 10 εκατομμύρια είμαστε όλοι εμείς χωράμε άλλους τόσους;  Αν υπάρχει κάποιος που λεει ότι χωράμε 10 εκατομμύρια να βγει να μας το πει  

Ερώτηση: Λέτε ότι παίζει η αντιπολίτευση το παιχνίδι της Τουρκίας στο μεταναστευτικό;

Απάντηση:  Στο θέμα των μεταναστών η αντιπολίτευση για να ρίξει το Μητσοτάκη έπαιξε το παιχνίδι της Τουρκίας 100%. Όταν έβγαινε ο  ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε ημέρες να πίεζε την κυβέρνηση να βγάλει το στρατό και την αστυνομία να διασχίσει τα σύνορα ήταν σαν να έλεγε στην Ελλάδα να πέσει στην παγίδα του Ερντογάν.

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε: Υπάρχουν δύο παράλληλες πραγματικότητες η μια αυτή  με την οποία ασχολείται η φούσκα πολιτικών και δημοσιογράφων που είναι το λεγόμενο θέμα Ανδρουλάκη και η άλλη, η μεγάλη πραγματικότητα, που είναι τι απασχολεί τον ελληνικό λαό. Γιατί με το θέμα του Ανδρουλάκη ασχολείται ο δημοσιογραφικός και ο πολιτικός κόσμος πλην αυτών κανένας άλλος έως τώρα. Δεν ασχολείται γιατί σωστά ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του ένα Γολγοθά τον οποίο  βλέπει που έρχεται  αυτό νοιάζει τον ελληνικό λαό και εκεί θα κριθούν... Και εκεί κάνουνε ήδη και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Όταν η ελληνική κυβέρνηση βγήκε πρώτη από  όλες τις κυβερνήσεις και διπλασίασε την επιδότηση στο ρεύμα για να μην φανεί αυτή η αύξηση στους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου θυμάστε τι έλεγε η αντιπολίτευση; «Μοιράζουν τα δικά μας λεφτά» διότι καταλάβαν αμέσως ότι η ταχύτητα  της αντίδρασης Μητσοτάκη στο θέμα αυτό τους στερεί  ύλη αντιπολιτευτική. Άμα δεν δίναμε επιδότηση θα λέγανε «αφήνουν τα νοικοκυριά στο έλεος του ρεύματος».

Για τους επόμενους μήνες είπε:  Ο χειμώνας 2022-2023 θα είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που με εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά, δείτε τι πειθαρχημένος λαός είναι οι Γερμανοί γιατί μπορεί να τους βρίζουμε,  να τους ασκούμε κριτική αλλά δεν μπορείς να μην θαυμάσεις έναν λαό που την κρίσιμη στιγμή μπορεί και συμπεριφέρεται με τόση μεγάλη υπευθυνότητα. Βγαίνει η κυβέρνησή τους και τους λεει ήδη από τις αρχές Αυγούστου ότι πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος  και του φυσικού αερίου γιατί θα έχουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για να μην σταματήσει η παραγωγή τους, η οικονομία τους κλπ.  Είχαν βάλει ως στόχο να φτάσουν στο 85% της κάλυψης  των αποθηκών του φυσικού αερίου την 1η Οκτωβρίου και έχουν φτάσει τώρα γιατί μείωσαν την κατανάλωση φυσικού αερίου στην Γερμανία.

Για το ηλεκτρικό ρεύμα: Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν κάθε είδους μέτρο για να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος. Μπορεί στο λογαριασμό τους να μην βλέπουν πια πόσο ακριβό είναι το ρεύμα γιατί παρεμβαίνει το κράτος και τους σώζει από αυτή την αύξηση αλλά το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβό άρα οι καθημερινές μας συνήθειες όπως τις ξέραμε στο παρελθόν πρέπει τώρα να μεταβληθούν γιατί πια το ρεύμα κοστίζει. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν  δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο γιατί η οικονομίας μας δεν πάει καλά γιατί τα περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα. Δεν λεω να γίνουμε γερμανοί, εμείς ευτυχώς είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη Γερμανία σε αυτό το θέμα  και είμαστε σε καλύτερη μοίρα γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου ’13-’14 έφτιαξε τον TAP με αντίθετη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τώρα  λόγο του TAP  έχουμε να πάρουμε φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν άρα έχουμε εναλλακτική  πηγή που οι γερμανοί δεν έχουν. Και το δεύτερο, ο Μητσοτάκης βλέποντας ένας χρόνο πριν τι γίνεται με το φυσικό αέριο είχε δώσει εντολή   είχανε φτιάξει στη Ρεβυθούσα δεύτερο  FSRU  και έχουμε διπλάσια δυνατότητα να παίρνουμε LNG  και βλέπετε  ότι είναι ουρά τα δεξαμενόπλοια στην Ρεβυθούσα και ξεφορτώνουν LNG, και έτσι η Ελλάδα έχει προμήθεια φυσικού αερίου αναλογικά μεγαλύτερη της Γερμανίας  και πιο διαφοροποιημένη και με μικρότερη εξάρτηση από τη Ρωσία αυτές ειναι οι μεγάλες επιτυχίες της Ελλάδος. Μπορείτε να καταλάβετε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τη Γερμανία, δεν είναι αυτός λόγος εθνικής υπερηφάνειας! 

Για την ακρίβεια:  Δεν υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν αυξήσεις στo ράφι του Super market. Όλα τα προϊόντα στα super market ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα έχουν μέσα εισαγόμενες πρώτες ύλες  δεν υπάρχει κάτι αποκλειστικά εγχώριο οι οικονομίες μας είναι εξαρτημένες η μια από την άλλη.