Τα συγχαρητήρια του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου απέσπασαν τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιτυχή συμμετοχή τους σε ΝΑΤΟϊκή εκπαιδευτική αποστολή στη Ρουμανία, η οποία – κατά την Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (NATO Air Command) – πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά!

«Συγχαρητήρια στα πληρώματα των μαχητικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που συνεργάσθηκαν για την εκτέλεση της εκπαιδευτικής αποστολής των αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52 υπό την Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ» έγραψε ο ΥΕΘΑ, με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ.

Στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα, που διεξήχθη στη Ρουμανία, συμμετείχαν επίσης αεροσκάφη από τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Καναδά και τη Ρουμανία.

jkjkjkj

Για το ίδιο θέμα η NATO AIR COMMAND έγραψε στο λογαριασμό της στο τουίτερ, ανεβάζοντας και τρεις φωτογραφίες, τα εξής: «Β-52 των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, ενεργώντας κάτω από τη διοίκηση και τον επιχειρησιακό έλεγχο του ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά ως τώρα κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής αποστολής βομβαρδισμού πάνω από τη Ρουμανία, πραγματοποίησε επιθετικούς και αμυντικούς ελιγμούς με Συμμαχικά μαχητικά από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Καναδά και τη Ρουμανία».

Αξίζει να σημειωθεί καθώς έχει ιδιαίτερη αξία ότι η προαναφερθείσα συνεκπαίδευση αλλά και τα όσα αναγράφονται από πλευράς ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκαν ακριβώς την επομένη ημέρα των όσων ψευδών «διέρρευσαν» από τουρκικής πλευράς περί δήθεν εγκλωβισμού «Συμμαχικών», δηλαδή τουρκικών, μαχητικών από τους ελληνικούς S300!

Όταν και η παραμικρή «λεπτομέρεια» έχει την αξία της, εξ ου – προφανώς – και η δημόσια έκφραση των συγχαρητηρίων του Ν.Παναγιωτόπουλου προς τα πληρώματα των μαχητικών της ΠΑ που συμμετείχαν σε αυτήν!