Ο Στέλιος Κούλογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC Radio World Service και την εκπομπή «Weekend», κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει για το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας για «κακή πρακτική».

Ο Βρετανός δημοσιογράφος σημείωσε πως δεν αφορά ένα πολιτικό κόμμα, τονίζοντας πως «υπήρχε μια ευρεία παρακολούθηση τηλεφώνων που πλέον γνωρίζουμε, όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 2015 και 2019».

«Αυτό είναι σωστό, είναι σωστό. Ήταν μια κακή πρακτική τότε, όσο και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων», απάντησε ο κ. Κούλογλου.

Το σχετικό απόσπασμα το δημοσιοποίησε το ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος ήταν επίσης φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή.

Κούλογλου: «Oι δηλώσεις μου στο BBC παραποιήθηκαν»

Για παραποίηση των όσων είπε στη συνέντευξη του στο BBC World Service κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «μονταζιέρα» επισημαίνοντας ότι στην ερώτηση αν υπήρχαν νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, η δήλωση του ήταν η εξής:  «...Αυτό είναι σωστό. Ήταν μια κακή πρακτική από τότε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όμως κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, είχαμε μια αύξηση 30% στον αριθμό των παρακολουθήσεων σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...».