«Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ είναι πια απομονωμένη χωρίς συμμάχους και οριστικά έχει διαρραγεί η πιθανότητα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΝΔ», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «επί κυβέρνησης ΝΔ και με διοικητή της ΕΥΠ τον κύριο Δραβύλα -το 2014- έγινε η παρακολούθηση του τότε πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα». Επιπλέον, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι στην Εξεταστική Επιτροπή μπορούν να διερευνηθούν όλα τα θέματα των υποκλοπών.



Η συνέντευξη

Η βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, είπε στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή:

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του κ. Πιτσιόρλα: Επί ΝΔ και επί διοικητού της ΕΥΠ κ.Δραβίλα ξεκίνησε μια παρακολούθηση, μια επισύνδεση νόμιμη με άδεια εισαγγελέα που αφορούσε κάποιο ποινικό θέμα, την πιθανότητα οικονομικού εγκλήματος. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε ότι επί των ημερών μας τον ενημέρωσε ο κ. Ρουμπάτης ότι υπάρχει αυτή η επισύνδεση και η σκέψη ήταν να μην διακοπεί  γιατί αν επί ημερών μας γινόταν μια διακοπή σε μια επισύνδεση η οποία ερευνά οικονομικό έγκλημα αντιλαμβάνεστε ότι θα επρόκειτο για συγκάλυψη.

Ερωτηθείσα αν θα μπορούσε η τότε κυβέρνηση να ενημερώσει τον κ. Πιτσιόρλα ότι συνεχίζεται η παρακολούθηση, τόνισε: Φαντάζεστε τι  συνέβαινε τότε, τι αδίκημα θα είχε συμβεί; Μια νόμιμη επισύνδεση η οποία παρακολουθεί την πιθανότητα οικονομικού εγκλήματος κάποιος θα έλεγε στους παρακολουθούμενους ότι παρακολουθούνται.  Ξέρω ότι αυτή είναι μια επισύνδεση η οποία ξεκίνησε επί ΝΔ και στην περίπτωση που θα διακοπτόταν με εντολή Τσίπρα θα ήταν συγκάλυψη. 

ΔΗΜ: Ούτε ο κ. Πιτσίορλας λεει να διακοπεί λεει γιατί δεν ειδοποιήθηκε ο ίδιος

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν ξέρω τους χειρισμούς του κ.Ρουμπάτη τότε αλλά πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε διότι σε μια επισύνδεση δεν λες στα εμπλεκόμενα μέρη και πάνω στη διερεύνηση ότι «παρακολουθείστε». Δεν ξέρω από εκεί και μετά ποιος ενημέρωσε ποιον και όταν τελείωσε το θέμα αυτό δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη.

Ερωτηθείσα αν κακώς ενοχλήθηκε ο κ. Πιτσιόρλας

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι λογικό να έχει ενοχληθεί ο κ. Πιτσιόρλας, οποιοσδήποτε παρακολουθείτο προφανώς είναι δυσάρεστο.  Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε και δεν προέκυψε κάτι που να αφορά ούτε τον κ.Πιτσίορλα ούτε τον τότε γραμματέα της κυβέρνησης τον κ. Σαγιά.  Πρόκειται για έναν ατυχή συμψηφισμό τον οποίο επιχειρεί η ΝΔ. Η ΝΔ παρακολούθησε και τον κ.Πιτσίορλα και τον κ.Σαγιά το ’14, το ’14 ξεκίνησε αυτή η επισύνδεση. Αντιλαμβάνεστε τι θα λέγαμε σήμερα εάν έλεγε ο κ.Τσίπρας τότε «σταματήστε αυτή την επισύνδεση». Προφανώς ήταν δύσκολη η θέση.

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Στην ΑΔΑΕ με την κατάπτυστη τροπολογία την οποία ψήφισε η ΝΔ και δυστυχώς και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το μετανόησε και δήλωσε ότι λάθος έκαναν και σήμερα ζητάνε την άρση του νόμου αυτού, μπορούσε να πάει κάποιος και να ενημερωθεί αν παρακολουθείται εφόσον είχε λήξει η  διαδικασία της  παρακολούθησης. Φυσικά ούτε η ΑΔΑΕ θα μπορούσε να ενημερώσει για μια σε εξέλιξη έρευνα. Σήμερα θα μπορούσε να αρθεί αυτό, θα μπορούσε και ο κ. Πιτσιόρλας και ο κ. Σαγιά θα μπορούσαν νομίμως να ενημερωθούνε για το τι και πως συνέβη πράγμα που το απαγορεύει η ρύθμιση που ψήφισε πέρυσι η ΝΔ την ώρα που ο κ. Κουκάκης πήγε να ζητήσει από την ΑΔΑΕ το νόμιμο δικαίωμά του. 

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Σήμερα καλείται να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη και αν οι θεσμοί και η κυβέρνηση της χώρας θα κάνουν κάτι για τα παράνομα λογισμικά υποκλοπών στη χώρα μας. Επομένως σήμερα είμαστε εδώ, και είμαστε εδώ με τον κ. Μητσοτάκη να μην έχει δώσει απαντήσεις και όχι μόνο υατό αλλά να έχει απαγορεύσει σε όλους να δώσουν απαντήσεις.

Ερωτηθείσα αν θα αποδεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα της ΝΔ να μπει στην εξεταστική η υπόθεση Πιτσιόρλα, είπε: Έχουμε δηλώσει ότι για κανένα θέμα για το οποίο υπάρχουν στοιχεία και τα οποία θα προσκομίσει κάποιο κόμμα στην εξεταστική δεν έχουμε καμία αντίρρηση να διερευνηθεί.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι η συνέντευξη Πιτσιόρλα κάνει ζημιά  στο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: Η συνέντευξη δεν μας είπε κάτι καινούργιο ως γεγονός, μας είπε την άποψη του κ. Πιτσιόρλα. Προφανώς και εμένα αν μου λέγανε ότι παρακολουθείστε δεν θα μου ήταν καθόλου ευχάριστο δηλαδή το αυτονόητο λεει ο κ. Πιτσιόρλας. Δεν κατηγόρησε όμως ότι τον ενέπλεξαν ή ιστορίες ή ολόκληρες πλεκτάνες οι οποίες ευθύνονται σήμερα στην υπόθεση Κουκάκη –Ανδρουλάκη. Καταλαβαίνετε ότι ένα γεγονός το οποίο έχει απαντηθεί δεν συμψηφίζεται εύκολα όσο και αν επιχειρεί η ΝΔ η οποία αντιλαμβάνεται ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε σειρά αντιφάσεων, θέμα που πάει να διορθωθεί με ψέμα. Η πολιτική ζωή  του τόπου κινείται σήμερα γύρω από δυσώδεις υποθέσεις, η ΝΔ είναι πανικόβλητη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φάσκει και αντιφάσκει περί νομιμότητας και μη νομιμότητας και η υπόθεση των υποκλοπών ξέρουμε όλοι μας ότι αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό στη χώρα.

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ είναι πια απομονωμένη χωρίς συμμάχους και οριστικά έχει διαρραγεί η πιθανότητα  συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΝΔ. Αυτή είναι μια ισχυρή παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό και για αυτό μίλησα για αλλαγή πολιτικού σκηνικού.

ΔΗΜ: Άρα θεωρείτε ότι δεν τον παίρνει τον κ.Ανδρουλάκη να μην συνεργαστεί μαζί σας

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Όλη η Ελλάδα το θεωρεί αυτό.