Συναντήσεις με νέους επαγγελματίες πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

 Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίας της ΟΝΝΕΔ κατά τη διάρκεια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας.

 Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν οι εγκαταστάσεις της οικογενειακής επιχείρησης «ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕΒΕ» στο Λάκκωμα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια επιχείρηση τρίτης γενιάς, η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία αλιευμάτων καθώς και στις ψυκτικές εγκαταστάσεις τροφίμων από το 1955. Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ περιηγήθηκαν στο χώρο της παραγωγής και συνομίλησαν με τους νεαρούς ιδιοκτήτες. Ο Αλέξανδρος και ο Αναστάσης, ακολουθώντας τις παραδοσιακές συνταγές, όχι μόνο συνέχισαν τη μακρά διαδρομή της οικογένειας μέσα στον χώρο της εμπειρίας και διακίνησης νωπών αλιευμάτων, αλλά την εξέλιξαν, καταλαμβάνοντας σήμερα σημαντική θέση στις εξαγωγές Ερυθρού Τόνου στην Ιαπωνική αγορά. Συνδυάζοντας το άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, η εταιρεία κατορθώνει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών και να προσφέρει μια σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στόχος του νεαρού ιδιοκτήτη που ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση είναι η είσοδος της εταιρείας σε νέες αγορές, καθώς και η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, διατηρώντας την αυθεντικότητά της.


 Eπόμενος σταθμός ήταν η επιχείρηση «Airblock–ΑΦΟΙ ΑΚΡΙΤΙΔΗ ΕΠΕ», στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, μια οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία αεροσυμπιεστών και πνευματικών συστημάτων κι έχει κατορθώσει να αποτελεί ηγέτη στο χώρο του πεπιεσμένου αέρα με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας. Στην πολυετή πορεία της η εταιρία έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οίκους, γεγονός που προσδίδει ένα επιπλέον κύρος στην προσπάθειά της να παρέχει ποιότητα και αξιοπιστία στα προϊόντα που προσφέρει. Σημείο αναφοράς αποτελεί αναμφισβήτητα και η διαρκής παρουσία της σε κλαδικές εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων, οι οποίες βοήθησαν στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δυνατοτήτων των στελεχών της. «Όραμά μας είναι να βρισκόμαστε στην καρδιά κάθε παραγωγικής μονάδας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στον πεπιεσμένο αέρα», δήλωσε ο Δημήτρης Ακριτίδης. Το 2019, θέλοντας να εξελίξουν την επιχείρηση και να την πάνε ένα βήμα παραπέρα, ο Παύλος και ο Δημήτρης ίδρυσαν στη Θεσσαλονίκη τη «Safeblock», εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται γύρω από τον κλάδο των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, με το πέρας των επισκέψεων δήλωσε: «Στις επισκέψεις μας στη Θεσσαλονίκη, έχω τη χαρά να έχω γνωρίσει από κοντά νέους ανθρώπους που με όρεξη και έμπνευση έχουν εξελιχθεί ο καθένας στον τομέα του. Ανθρώπους που ανέλαβαν οικογενειακές επιχειρήσεις, θέλησαν να τις εκσυγχρονίσουν και να τις εξελίξουν, και τα κατάφεραν. Θέλουμε στις επισκέψεις μας σε όλη την Ελλάδα να συναντούμε ανθρώπους της αγοράς και επιχειρήσεις που ενισχύουν την εγχώρια παραγωγή και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Ανθρώπους που δίνουν προοπτικές ανάπτυξης ως μέρους ενός συνόλου, προς όφελος όλων».

 Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Γιάννης Φυτόπουλος, ο Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Νίκας, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Νίκος Πατσέας, ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Φάνης Πασχάλης, ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σταμάτης Στάμελος, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Ράπτης, η Γραμματέας Οργανωτικού Κατερίνα Ακριτίδη, ο Γενικός Διευθυντής ΟΝΝΕΔ Νίκος Κρικέλας, ο Υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων και Παραγωγικών Τομέων Γιώργος Καψιώχας, ο Γραμματέας ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου, ο Υπεύθυνος Ψηφιακού Μετασχηματισμού Απόστολος Αλεξιάδης, η Διευθύντρια Γραφείου Τύπου & Ενημέρωσης Πορφυλένια Κανελλοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Στέφανος Χαντζιάρας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΟΝΝΕΔ Μιχάλης Μιχαλάκης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΟΝΝΕΔ Γιώργος Χαραλαμπάκος, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Εθελοντισμού Χρήστος Παπούλιας, τα στελέχη του Συντονιστικού ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Ιωάννα Ζερβά και Δέσποινα Μπαλτατζή και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Χαράλαμπος Κανόγκας.