Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε στο πλατό της ενημερωτικής εκπομπής LIVE NEWS του MEGA, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συντάξεις και τα νέα μέτρα που θα εφαρμοσθούν.

«Έχουμε βρεθεί σε ένα πρωτοφανές σκηνικό. Είναι ακόμα μία διεθνής κρίσης μετά τον κοροναϊό και προσαρμοζόμαστε κάθε μέρα. Είναι λογικό με τις προσαρμογές που γίνονται να τροποποιούνται και οι πολιτικές», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στο Live News.

Όπως τόνισε ο υπουργός, κάποια από τα μέτρα θα ξεκινήσουν άμεσα. Στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα μπει το επίδομα μητρότητας και η κατάργηση παρακρατήσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους. Μετά τα Χριστούγεννα ακολουθεί η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος και έπεται με το νέο έτος η καταβολή των αυξημένων συντάξεων, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και η καταβολή της τέταρτης δόσης επαναϋπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Βρούτση.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 και μετά δίνει μόνο αυξήσεις σε συντάξεις και έχουμε μία αντιπολίτευση να μας κουνάει το δάχτυλο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κι αναφέρθηκε στην αύξηση των συντάξεων όσων είχαν ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

«Τα 2/3 των συνταξιούχων θα ωφεληθούν από τις αυξήσεις. Θα υπάρχουν συνταξιούχοι που μπορεί να δουν στις τσέπες τους άλλη μία σύνταξη», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω της ενεργειακής κρίσης, η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης θα φτάσει τα 0,25 ευρώ το λίτρο, ενώ φεύγει η επιδότηση των 0,15 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με το MEGA.