Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα εναντίον της Ελλάδας εξακολουθεί να κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο, τoν αποκλεισμό ελληνικών νησιών από την Τουρκία και την επιβολή «τελεσιγράφου» προς την Αθήνα για την αποστρατικοποίησή τους, πρότεινε ο αναλυτής και ναύαρχος ε.α. Ντενίζ Κουτσλού, μιλώντας σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global.

«Θα πρέπει να δώσουμε μια προειδοποίηση στην Ελλάδα. Ένα τελεσίγραφο στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών. Να ζητηθεί δηλαδή να αποστρατικοποιηθούν και να επιστρέψουν στο καθεστώς που προβλέπεται στις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων», είπε χαρακτηριστικά ο Κουτσλού.

Μάλιστα, πρότεινε να ακολουθήσουν ενέργειες «μη αναγνώρισης» της ελληνικής κυριαρχίας σε αυτά, αλλά και ευθείας αμφισβήτησης των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Ελλάδας».

Τέλος, τόνισε πως η χώρα μας είτε θα αποδεχτεί το τουρκικό «τελεσίγραφο» ή θα αντιδράσει με πολεμική σύγκρουση.

«Μετά τη λήξη του τελεσιγράφου, βήμα βήμα, θα πρέπει να ακολουθήσουν κινήσεις μη αναγνώρισης της κυριαρχίας τους. Όπως επίσης και για τα χωρικά τους ύδατα τον εναέριο χώρο τους και μετά μέχρι και τη χρήση αυτών των νησιών τον αποκλεισμό τους. Στην περίπτωση αυτή ή θα αποδεχθούν τους όρους μας ή αυτοί θα επιτεθούν στην Τουρκία», σημείωσε.