«Η ΕΥΠ δεν έχει Predator» φέρεται να υποστήριξε ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμιρης, ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας υπογράμμισε πως ο εκάστοτε διοικητής δεσμεύεται από το απόρρητο ενώ σε αλλο σημειο φέρεται να είπε πως όταν τα αιτήματα επισύνδεσης αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ασκείται διπλός και τριπλός έλεγχος.

Παράλληλα φέρεται να σημείωσε πως δεν έχει υπογράψει συμβάσεις με τις εταιρείες Krikel & Intellexa και πως η ΕΥΠ δεν χρησιμοποίησε παράνομα λογισμικά. Ο κ. Δεμίρης είπε πως κάθε επισύνδεση που φέρει υπογραφή εισαγγελέα είναι νόμιμη σημειώνοντας πως η νόμιμη διαδικασια ακολουθήθηκε και στην υπόθεση Ανδρουλάκη και στην υπόθεση Κουκάκη.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε απο την σφοδρή σύγκρουση του Δημήτρη Τζανακόπουλου με βουλευτές της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν η πλειοψηφία θεώρησε παραπλανητικές τις αναφορές του κ. Τζανακοπουλου. Σε εκείνο το σημείο ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη της ΝΔ του λέει: «τι μιλάς εσύ ρε χρυσαυγίτη». Μετά από έναν πραγματικό χαμό και φωνές που ακούγονταν εκτός της αίθουσας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να διακόψει.