Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει προκληθεί για το θέμα με τους 38 μετανάστες στον Έβρο, μετά την επιβεβαίωση της ΜΚΟ HumanRights360 ότι όσα αφορούσαν στην υπόθεση των μεταναστών, συνέβησαν εκτός ελληνικής επικράτειας.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «τώρα που αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις του θέματος στον Έβρο και δικαιώνουν όσα από την αρχή έλεγε η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν ζητά συγγνώμη, αλλά ζητά και τα ρέστα», καλώντας παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση. 

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «HumanRights360», την Πέμπτη (15.09.2022) έκανε λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες, βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους.

H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί εβδομάδες με συνεχείς καταγγελίες κατά της κυβέρνησης εξέθετε διεθνώς τη χώρα, διακινώντας fake news σε σχέση με τους 38 μετανάστες στον Έβρο. Ευρωβουλευτές του έφεραν την υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και τώρα που αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις του θέματος και δικαιώνουν όσα από την αρχή έλεγε η κυβέρνηση, ο κ. Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά ζητούν και τα ρέστα. Τη συγγνώμη δεν την οφείλουν μόνο γιατί επιτέθηκαν με ψέματα στην κυβέρνηση. Αλλά πρωτίστως γιατί αναπαράγοντας ψέματα, δυσφημούν τη χώρα».

Δείτε και βίντεο – απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Για πόσο ακόμα θα χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ fake news εις βάρος της χώρας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επί εβδομάδες, με συνεχείς καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, εξέθετε διεθνώς τη χώρα, διακινώντας fake news σε σχέση με τους 38 μετανάστες στον Έβρο. Θα ζητήσει συγγνώμη;

Δημοσιεύτηκε από ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022