Κοστολογημένα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η κυβέρνηση αυτή, η οποία η ίδια είπε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ότι έδωσε 5,5 δις, κάνει κριτική γιατί εμείς κοστολογημένα ένα-ένα κατά την άποψη μας με διαφορετικό σχέδιο από αυτήν δίνουμε ένα σχέδιο ρεαλιστικό και ρηξικέλευθο με δημοσιονομικό αποτέλεσμα ακριβώς 5,61 δις και κοστολογημένο ευρώ-ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ είπε ότι θα ανακτήσουμε το ποσοστό του δημοσίου, ενώ για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης επισήμανε πως θα είναι στον κατώτατο συντελεστή της ΕΕ.

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, ενώ σημείωσε πως ψήφος στη ΝΔ στις πρώτες εκλογές είναι χαμένη ψήφος.

«Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αν βγει πρώτο κόμμα θα οδηγήσει σε μια σοβαρή προσπάθεια και κατά την άποψή μας στη δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι, «όταν υπήρξε η παρακολούθηση, ο κ. Πιτσιόρλας δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε υπουργός. Είναι άλλο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και άλλο υπουργός, δεν ήταν βουλευτής».