Να δώσει δηµοσίως πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους που η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον παρακολουθούσε το διάστηµα που βρισκόταν στην προεδρία του ΤΑΙΠΕ∆ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος ήδη έχει γνωστοποιήσει πως θα προσφύγει στην ελληνική ∆ικαιοσύνη µετά και τη σχετική οµολογία του Γ. Ρουµπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

pitiorlas
 Ο πρώην κυβερνητικός αξιωµατούχος της Αριστεράς µε συνέντευξή του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δεν αποκλείει το ενδεχόµενο η παρακολούθησή του να ήταν αποτέλεσµα «επιχειρηµατικών ανταγωνισµών», καθώς ο ίδιος διαχειριζόταν την περιουσία της χώρας εκείνη την περίοδο.

«Το εθνικό συµφέρον λογικά θα επέβαλλε την προστασία µου», σηµειώνει χαρακτηριστικά, ενώ, όπως εξηγεί, εάν είχε πέσει στην αντίληψή του πως βρισκόταν υπό καθεστώς παρακολούθησης από την ίδια την κυβέρνηση που τον είχε επιλέξει για ένα τόσο σοβαρό πόστο, δεν υπήρχε περίπτωση στη συνέχεια να αποδεχτεί την υπουργοποίησή του από τον Αλέξη Τσίπρα.

Έχετε καταλάβει αν η παρακολούθησή σας από την ΕΥΠ κατά την περίοδο που βρεθήκατε στη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕ∆ σχετίζεται µε λόγους εθνικού ενδιαφέροντος;

Εκείνη την περίοδο (2015-2016), όπως πολύ καλά θυµάστε, το ΤΑΙΠΕ∆ βρισκόταν στο «µάτι του κυκλώνα». Είναι προφανές ότι τόσο για πολιτικούς λόγους όσο και για λόγους επιχειρηµατικών ανταγωνισµών πάρα πολλοί εντός και εκτός της χώρας θα ήθελαν να «ακούν» τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕ∆. Το εθνικό συµφέρον λογικά θα επέβαλε την προστασία µου. Γι’ αυτό και έχει τεράστια σηµασία να δούµε εάν τηρήθηκαν οι από τον νόµο προβλεπόµενες διαδικασίες και επίσης την αιτιολογία στην οποία στηρίχθηκε η οµολογηµένη πια άµεση παρακολούθησή µου.

Αν γνωρίζατε πως ο Αλ. Τσίπρας είχε δώσει το «πράσινο φως» να είστε υπό καθεστώς παρακολούθησης, θα είχατε στη συνέχεια αποδεχτεί την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων;

Για το ποιος τελικά έδωσε το «πράσινο φως» ακούω κάθε µέρα και µια διαφορετική εκδοχή. Όµως, ανεξάρτητα και από το ποιος έδωσε την εντολή, προκύπτει σαφώς ένα θέµα εµπιστοσύνης, το οποίο, οποιαδήποτε στιγµή έπεφτε στην αντίληψή µου, θα µε οδηγούσε στην άµεση παραίτησή µου και προφανώς στη µη ανάληψη οποιασδήποτε άλλης θέσης.

Αυτό που περιµένω από τον κ. Αλέξη Τσίπρα είναι δηµόσια δήλωση και µια σαφή απάντηση στο θέµα που µε αφορά


Έχετε µετανιώσει που συµµετείχατε στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα;

Συµµετείχα στην κυβέρνηση από το φθινόπωρο του 2016 έως τις εκλογές ως υφυπουργός, και αργότερα ως αναπληρωτής υπουργός υπερασπίστηκα το έργο της κυβέρνησης, χωρίς να κρύψω τις διαφωνίες µου, όπου υπήρχαν, και χωρίς να διστάσω να συγκρουστώ δηµόσια. Την ίδια στάση εξακολουθώ να έχω και σήµερα. Οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν πολιτικά ανέντιµο.
Στη µήνυση που θα καταθέσετε εναντίον του Γ. Ρουµπάτη θα ζητήσετε να προσέλθει ως µάρτυρας ο Αλ. Τσίπρας;
Αυτό που περιµένω από τον κ. Αλέξη Τσίπρα είναι δηµόσια δήλωση και µια σαφή απάντηση στο θέµα που µε αφορά.