Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για όλες τις δυτικές δημοκρατίες.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας, σε μια συγκυρία που η Δύση έμπρακτα έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό και την παραβίαση της κυριαρχίας των συνόρων.

Κατά την παρουσία και τις επαφές που θα έχει ο Πρωθυπουργός θα αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου ως στρατηγικού κόμβου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, καθώς και τις στέρεες νομικά, ιστορικά και πολιτικά θέσεις της χώρας που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο.

Νωρίτερα, αύριο το πρωί στις 09.30 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.