Δεύτερη ημέρα κατάθεσης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον Προέδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, όπου φέρεται να προέβη σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πηγές ο κ. Ράμμος φέρεται να δήλωσε στα μέλη της Εξεταστικής, πως δεν έχει εντοπιστεί κανένα ύποπτο εύρημα για την παρακολούθηση- νόμιμη ή παράνομη- πολιτικών προσώπων και των 6 κοινοβουλευτικών που κατήγγειλαν παρακολουθήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ράμμος κατέθεσε, πως από την έρευνα που διενήργησε η ΑΔΑΕ, μετά από τις καταγγελίες πολιτικών προσώπων και των 6 κοινοβουλευτικών κομμάτων, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ύποπτο εύρημα ούτε για νόμιμες επισυνδέσεις ή για το Predator, τονίζοντας όμως πως εκκρεμεί η ολοκλήρωση του ελέγχου για τις καταγγελίες του κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Ράμμος φέρεται να ανασκεύασε και να έκανε διορθωτική κατάθεση, σχετικά με τα όσα αποκάλυψε χθες, αναφορικά με την καταστροφή του ηλεκτρονικού αρχείου του Νίκου Ανδρουλάκη στις 29 Ιουλίου.

Όπως αναφέρουν πηγές , ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, επιβεβαίωσε στη κατάθεσή του πως δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη. «Δεν μπορώ ειλικρινά να γνωρίζω αν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη», φέρεται να κατέθεσε.

Επίσης ο κ. Ράμμος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής, πως δεν έχει γίνει καταγγελία στην ΑΔΑΕ για την Intelexa (σχετίζεται με το λογισμικό τύπου Predator) ή για οποιαδήποτε άλλη εταιρία.

Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση επί διαδικαστικών θεμάτων, καθώς η νόμιμη εκπρόσωπος της Intellexa που έχει κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες βρίσκεται στο εξωτερικό, όπου διατηρεί τη μόνιμη κατοικία της.

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ζήτησε να γίνει με τηλεσύνδεση η εξέταση της, πρόταση που απέρριψε η ΝΔ. Για οργανωμένη συγκάλυψη κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που σημειώνει ότι τους δίνει το δικαίωμα να υποθέσουν ότι η ΝΔ είναι σε συνεννόηση με την Intellexa και τη ΝΔ να απαντά, καταλογίζοντας καταγγελίες φθηνού εντυπωσιασμού εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε χθες αναφορικά με διαρροή που ήθελε τον βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη να έχει καταθέσει απόρρητο, παραποιημένο έγγραφο, ο κ. Τζαβδαρίδης αντέδρασε έντονα, καταθέτοντας ένσταση για το σχετικό δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας «Αυγή».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμμετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκαν το ψευδές του δημοσιεύματος ως προς την κατάθεση του δήθεν πλαστού εγγράφου και οποιοδήποτε άλλου εγγράφου εκ μέρους του κ. Τσαβδαρίδη.

Ο βουλευτής ο οποίος όπως επισημαίνεται από την πλειοψηφία, ουδέποτε κατέθεσε (πολύ περισσότερο αλλοίωσε) κάποιο έγγραφο, απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδιπλώνονται και να δηλώνουν ότι πράγματι ο εισηγητής της ΝΔ ουδέποτε κατέθεσε ή επικαλέστηκε στην επιτροπή οποιοδήποτε έγγραφο, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά και θα αναζητήσει εκείνον που έκανε ψεύδη διαρροή και την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.