Για τις εκκλήσεις βοήθειας Ελλήνων φοιτητών που βρίσκονται στη Ρωσία μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, επισήμανε ότι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία είναι η αποστολή χρημάτων από τις οικογένειές τους, δεδομένου ότι η χώρα είναι αποκλεισμένη από το διατραπεζικό σύστημα, στο πλαίσιο των κυρώσεων μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Έχει υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών οι γονείς των φοιτητών αυτών να δώσουν χρήματα στα ελληνικά προξενεία, προκειμένου από εκεί να τα πάρουν τα παιδιά», είπε ο κ. Συρίγος.

Όσον αφορά στο αίτημα των φοιτητών για μεσολάβηση, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα να γυρίσουν πίσω, δεδομένου ότι στη Ρωσία δεν έχουμε πολεμικές συγκρούσεις».

Τέλος, ο κ. Συρίγος αποκάλυψε ότι είναι σε διαδικασία εκπόνησης ειδικού σχεδίου, για να βρεθεί μια λύση για τους περίπου 12-14 φοιτητές, που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Παιδείας, είναι στην Ουκρανία«γιατί κινδυνεύουν καθώς γίνονται βομβαρδισμοί».