«Το ζήτημα των υποκλοπών υπερβαίνει το ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Ανδρουλάκη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον, σημείωσε πως οι δημοσκοπήσεις κάνουν τη δουλειά τους και αποτελούν στιγμιότυπο της στιγμής.

«Αυτόνομη»

Ο κ. Χρηστίδης είπε επίσης πως η πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι αυτόνομη και πως η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ είναι στο μυαλό της ΝΔ.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ: Για όλους μας το ζήτημα των υποκλοπών είναι ένα ζήτημα το οποίο υπερβαίνει το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη, είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά τη δημοκρατία μας και επομένως είναι ένα σκέλος μιας συζήτησης την οποία μπορούμε να την κάνουμε. Εμείς από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε έτσι το θέμα και νομίζω ότι αυτή είναι και η φορά που έχει πάρει στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή. Από εκεί και πέρα αυτούς τους προβολείς που τράβηξε το ΠΑΣΟΚ πάνω του και με αυτή την υπόθεση και με την εκλογή ηγεσίας βλέπουμε ότι με κάθε τρόπο προσπαθεί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να τους σβήσει. Εμείς με τις προτάσεις μας, με τις θέσεις μας, με την ομιλία του προέδρου στη Θεσσαλονίκη καταθέσαμε μια σειρά λύσεων για τα τεράστια ζητήματα τα οποία βλέπουμε ότι δημιουργούν συνέπειες σε όλη την ΕΕ. Επομένως θέλω να πω ότι οι δημοσκοπήσεις κάνουν τη δουλειά τους, υπάρχει το κλισέ το οποίο λεει ότι είναι φωτογραφία της στιγμής

ΔΗΜ.: Μήπως είναι και ένα μήνυμα προς το κόμμα σας γιατί βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει ως προτεραιότητα τα θέματα της καθημερινότητας την ενέργεια, την ακρίβεια ...

Έχετε απόλυτο δίκιο, εμείς ήμασταν το πρώτο κόμμα το οποίο μίλησε για πλαφόν στη λιανική, ήμασταν το πρώτο κόμμα το οποίο μίλησε πέρυσι τέτοιο καιρό για μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και φυσικά καταθέσαμε και μια σειρά προτάσεων για τη στέγαση και πολλά ακόμα. Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των υπολοίπων κομμάτων που θέλουν να μας εμφανίσουν ως μονοθεματικούς, εδώ είμαστε να συζητήσουμε τις λύσεις και τις προτάσεις μας για όποιο θέμα θέλει να βάλει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως οι πολίτες στη δημοσιότητα, στην πραγματική οικονομία την οποία ο καθένας από εμάς βιώνει και η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τους έχει κάνει κακό η ταύτιση με το ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από θέματα: Η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο στο μυαλό της ΝΔ και είναι ένα όνειρο απατηλό για τον κ. Τσίπρα ο οποίος ψάχνει σανίδα σωτηρίας. Η δικιά μας πορεία είναι αυτόνομη, συγκρουστήκαμε με το ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ γιατί η πολιτική του διέλυσε τη μεσαία τάξη και ναρκοθέτησε την πορεία της χώρας.

Ερωτηθείς αν αποκλείουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑΣ: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία τέτοια συζήτηση. Αν αυτή τη στιγμή εμείς βρίσκαμε σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ ή βρίσκαμε σημείο επαφής με τη ΝΔ για παράδειγμα αυτό θα ήταν κάτι το οποίο θα το λέγαμε. Δεν υπάρχει σημείο επαφής και αυτό είναι για λόγους πολιτικούς, αξιακούς.

ΔΗΜ.: Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ δεν το θεωρείτε μια προοδευτική δύναμη; Λέτε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή...

Πρόοδος είναι όχι μόνο να λες τα ίδια πράγματα αλλά όταν είσαι κυβέρνηση να τα κάνεις κιόλας. Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση η οποία πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να υπερφορολογήσει και να ταυτίσει τις εισφορές και να οδηγήσει τους έλληνες στο να έχουμε μια μεσαία τάξη όπως έλεγε η κα Φωτίου με περίπου 6000€ το χρόνο.

Εμείς θα κάνουμε κάθε τι να πείσουμε τους πολίτες για μια μεγάλη αλλαγή την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Όταν οι πολίτες επιλέξουν θα πάρουμε και τις αποφάσεις μας για τον τρόπο με τον οποία θα προχωρήσουμε σε κάθε περίπτωση όμως αυτό είναι κάτι που προϋποθέτει τις εκλογές. Θα περιμένουμε να μιλήσει ο ελληνικός λαός και μόλις μιλήσει ο ελληνικός λαός θα κρίνει και την επόμενη κυβέρνηση του τόπου.