Παναγιωτης_Βλαχος
Πολιτική

Βλάχος στα Παραπολιτικά 90,1: Υπάρχει ένα κύμα από διάφορα κέντρα, μιντιακά και δημοσκοπικά που προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε κουράσει με τις υποκλοπές

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αλλά και την αναφορά του στην Εύα Καϊλή με αφορμή το πρόσφατο γεγονός στο ΕυρωπαΪκό Κοινοβούλιο

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Παναγιώτης Βλάχος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη απάντησε για τα δημοσκοπικά ποσοστά που εμφανίζει το κόμμα των της Χαριλάου Τρικούπη, την ακολουθεί έπειτα από το ζήτημα των υποκλοπών, αλλά και για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ερωτηθείς για τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις παρά τη δημοσιότητα της υπόθεσης των υποκλοπών: Εμείς πιστεύουμε ότι το ζήτημα των υποκλοπών είναι ποιοτικό ζήτημα δεν είναι ποσοτικό, δεν μπορεί να αποτιμηθεί και να συγκριθεί με ζητήματα όπως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η φτώχεια, η ανεργία. Είναι ένα ζήτημα το οποίο παράγει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου και πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης σε βάθος χρόνου άρα δεν μπορούμε να το βάζουμε στη συγκυρία. Από εκεί και πέρα βλέπετε ότι η δημοφιλία του κ. Ανδρουλάκη είναι πάρα πολύ ψηλά, είναι δεύτερος μετά τον κ. Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ κρατάει τις δυνάμεις του, σε άλλες εταιρείες τις αυξάνει, σε άλλες είναι στάσιμο, σε άλλες μπορεί να καταγράφει μικρές απώλειες αλλά σε κάθε περίπτωση είναι από τους κερδισμένους της πολιτικής συγκυρίας.

Υπάρχει ένα κύμα αυτές τις ημέρες από διάφορα κέντρα και μιντιακά και δημοσκοπικά που προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε κουράσει με τις υποκλοπές, ότι πρέπει να αλλάξουμε ατζέντα, ότι είμαστε μονοθεματικοί και ότι αυτό δεν τραβάει. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε σωστό, να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, να καταλάβει αν υπάρχει ένα συγκεντρωτικό σύστημα το οποίο διοικεί τη χώρα με νοοτροπίες παλαιοκομματικές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και τελικά πως θα πορευτούμε στο μέλλον και να απαλλαγεί η χώρα από τέτοιες πρακτικές. Το ζητούμενο για εμάς προφανώς είναι η οικονομία, είναι οι προτάσεις μας για την κοινωνία στέγη, είναι για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά η κοινωνία θα αρχίσει να μας ακούει πιο συνειδητά και πιο αποτελεσματικά όταν η συζήτηση τοποθετηθεί στις σωστές της διαστάσεις. Όταν ακούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι ο Ανδρουλάκης δεν έχει πρόγραμμα και ότι συζητάει μόνο για τις υποκλοπές καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα για εμάς είναι πολύ διαφορετικά. Δεν έχουμε δηλαδή τη μεταχείριση που θα μπορούσαμε να έχουμε επειδή όμως γνωρίζουμε ότι είμαστε απειλητική πολιτική δύναμη και για τους δύο καταλαβαίνουμε ότι και από τις δύο πλευρές θα δεχτούμε πόλεμο.

Ερωτηθείς ποια πολιτική δύναμη πιστεύει ότι είναι περισσότερο κοντά στο ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ: Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε καμία διαδικασία αυτή τη στιγμή μεζούρας. Πολιτευόμαστε αξιακά, πολιτευόμαστε με βάση το πρόγραμμά μας και πολιτευόμαστε στο προσκήνιο. Καταθέτουμε τα πρόσωπά μας, τις ιδέες μας και μέσα από αυτά προσπαθούμε να πείσουμε το λαό ότι είμαστε μια πραγματική προοδευτική διέξοδος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκεί που ταυτίζονται όμως είναι οι καθεστωτικές και αυταρχικές πρακτικές. Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης έχουν αποδείξει ότι όταν έρχεται η ώρα να διοικήσουν αντιμετωπίζουν το κράτος ως λάφυρο, από αυτή τη σκοπιά είμαστε μακριά και από τους δύο. Προφανέστατα υπάρχουν κοινωνικοί χώροι με τους οποίους είμαστε κοντά, είμαστε κοντά με το χώρο του μετριοπαθούς κέντρο και είμαστε κοντά και το κοινωνικό χώρο της Αριστεράς και αυτούς του κοινωνικούς χώρους διεκδικούμε και από το ΣΥΡΙΖΑ κυρίως αλλά και από τη ΝΔ.

Αν ο ελληνικός λαός επιβεβαιώσει την πρωτιά του κ. Μητσοτάκη στις εκλογές ή επιβεβαιώσει την πρωτιά του κ. Τσίπρα στις εκλογές και εμάς μας δώσει ένα μικρό ποσοστό θα είναι ένα σαφές μήνυμα. Αν σε εμάς δώσει ένα υψηλό ποσοστό και μειωθεί και η επιρροή του κ,. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό άρα πρέπει να μιλάμε με υποθετικά σενάρια αυτή τη στιγμή; Το μόνο σενάριο το οποίο υπάρχει είναι η λαϊκή ετυμηγορία, εμείς καλούμε να μας ψηφίσουν για αυτά που λέμε. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει το εξής ότι το ΠΑΣΟΚ εάν προκύψουν συνθήκες ακραίας κρίσης και η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη. Θα βάλουμε κάτω τα προγράμματά μας γιατί σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε προγραμματικές συνεργασίες αλλά με πλαισίωση, με σοβαρότητα, με αξίες και ένα χρονοδιάγραμμα. Εμείς δεν θέλουμε να μοιράσουμε τις καρέκλες ούτε με τον κ. Τσίπρα ούτε με τον κ.Μητσοτάκη.

Με πρωθυπουργό όμως τον αρχηγό του πρώτου κόμματος όπως συμβαίνει σε όλους τους κυβερνητικούς συνασπισμούς στο εξωτερικό;

Εάν η ψήφος του ελληνικού λαού καταδικάσει και τον ένα και τον άλλο και τους δώσει χαμηλότερα ποσοστά εμείς δεν θα βάλουμε από το παράθυρο αυτούς που θα διώξουν από την πόρτα. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα το συζητήσουμε με βάση το πρόγραμμα. Για εμάς προτεραιότητα έχει το πρόγραμμα και πως μπορεί ο ελληνικός λαός τη στιγμή που θα γίνουν εκλογές να έχει μια λύση αξιοπιστίας για το μέλλον και την καθημερινότητά του. Αλλά αυτές οι προθέσεις θα κριθούν με την απλή αναλογική δε θα πάμε σε συνθήκες που επιθυμεί ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης για να στρογγυλοκάτσουν στις καρέκλες άλλη μια τετραετία.

Ερωτηθείς αν υπάρχει επικοινωνία της κας Καϊλή με τον κ. Ανδρουλάκη: Η κα Καϊλη πράγματι έσπασε τη γραμμή του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος της ομάδας στην οποία δηλαδή ανήκει και για τη στάση της αυτή θα κριθεί. Αυτή η στάση είναι ενάντια στη γραμμή της ευρωομάδας της και κάθε πολιτικός κρίνεται και από τα πεπραγμένα του και από τα λεγόμενα του άρα έτσι πλαισιώνεται η στάση της και έτσι θα αξιολογηθεί και στο μέλλον.