Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος για όλα τα «καυτά» ζητήματα της επικαιρότητας αλλά και για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας και φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος ερωτήθηκε για τις δημοσκοπήσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να ερωτάται για τις τελευταίες έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί (σ.σ. χθες στο MEGA η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν 8,4%). Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι δεν τις πιστεύει και εκτίμησε πως «ο πρώτος που δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αλλιώς, αν ήταν τόσες μονάδες μπροστά, δεν θα έκανε εκλογές;».

Οι ανισότητες από το 2019, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αυξήθηκαν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι ούτε οι αγορές εμπιστεύονται την κυβέρνηση, αφού τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται. «Αν είχα κι εγώ να μοιράσω 50 δισ. και όχι να μαζέψω 37 όπως έκανα, θα έβγαινα πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που παραδέχτηκε ότι αν οι εκλογές γίνονταν το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευόταν να βγεί πρώτος, αντίθετα με τώρα!

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την εκτίμησή του ότι ο μόνος τρόπος να είναι ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός μετά τις επερχόμενες εκλογές, είναι να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο μια κυβέρνηση, όπως είπε, της ακροδεξιάς όπως στην Ιταλία.

«Διεκδικώ κυβέρνηση των νικητών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ερώτηση αν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25. Και για άλλη μια φορά τόνισε πως πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.