Κάλεσμα στους νέους να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιλέξουν την αποχή, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε podcast της Νεφέλης Μεγκ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον στόχο της αυτοδυναμίας, σημειώνοντας ότι ο λαός τελικά θα επιλέξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από μία κυβέρνηση συνεργασίας. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το Σύνταγμα ορίζει ότι το πρώτο κόμμα παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν είμαι σε θέση να σου πω ακόμα τώρα τι θα κάνω με αυτή την εντολή γιατί δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό το οποίο μπορώ να σου πω, όμως, είναι ότι θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές προβλέψεις. Είμαι υπέρ ενός εκλογικού συστήματος το οποίο δίνει αυξημένες πιθανότητες στο πρώτο κόμμα να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από μόνο του».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε «πυρά» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων συνέδεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την επίτευξη του στόχου για καλύτερους μισθούς, που θέτει ως βασική δέσμευση για την επόμενη τετραετία η Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας σε εκδήλωση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε «πυρά» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επίκεντρο την οικονομία.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που μπορούν να φανταστούν ότι αυτά τα οποία έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι που μας κυβερνούσαν. Το λέω πολύ απλά, διότι αμφιβάλλω αν θα καταλάβαιναν τα μισά από αυτά τα οποία είπαμε σήμερα, για το πως δουλεύει πραγματικά η οικονομία. Μάλλον θα ήταν κολλημένοι σε ιδεοληψίες και σε λογικές οι οποίες έρχονται από το παρελθόν» επισήμανε.

Η χωρά μπορεί να έχει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας

Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου, η χωρά μπορεί να έχει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη μέρα, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον Πύργο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Όπου κι αν πήγα τις τελευταίες εβδομάδες είδα τον ψίθυρο να γίνεται φωνή, τη φωνή σύνθημα, το σύνθημα απόφαση αγώνα και νίκης: Ως εδώ! Ήρθε η ώρα της αλλαγής! Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης, παντού! 

Κι από δω, από την πόλη σας, όπου σμίγει η Ιστορία με το σήμερα, θέλω να σας πω: Η δικαιοσύνη χρειάζεται τον Πύργο της!

Τον δικό σας Πύργο. Είστε ιστορικά ο Πύργος της αλλαγής και της Δικαιοσύνης. Όσο περνάνε οι μέρες γίνεται ολοένα και πιο καθαρό ότι η Ελλάδα βαδίζει πια στο δρόμο της πολιτικής αλλαγής. Της απαλλαγής από τη Δεξιά και την πολιτική της».

Mε τη φράση «ως εδώ με την οικογενειοκρατία και την αδιαφάνεια» ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Ως εδώ με μια κυβέρνηση που διαλύει κάθε δομή κοινωνικής προστασίας, ξεπουλά στρατηγικούς τομείς, και την ίδια στιγμή μοιράζει δισεκατομμύρια που δεν της ανήκουν, στα δικά της παιδιά, τους κομματικούς αξιωματούχους και την κρατικοδίαιτη ελίτ».

Το σποτ του ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα «ποιο είναι το πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης» απαντά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με νέο σποτ της Χαριλάου Τρικούπη. «Το πρόσωπο κάθε πολίτη, με σιγουριά και προοπτική για το αύριο. Το πρόσωπο μιας σύγχρονης Ελλάδας, ενός αξιόπιστου κράτους με θεσμούς και κανόνες, που νοιάζεται για τους πολίτες του. Και με τη δική σου απόφαση Αλλαγής, θα τα καταφέρουμε» λέει.

Στον «αγώνα» ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25

Με εκπροσώπους Ρομά συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας: «Δεν θέλουμε και δεν αναπτύσσουμε πελατειακές σχέσεις για λίγους ψήφους, όπως για παράδειγμα κάνουν ξεδιάντροπα αστικά πολιτικά κόμματα».

Απορρίπτει τις μετεκλογικές συνεργασίες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σημειώνοντας: «Καμία συγκυβέρνηση»,

Για το ΜέΡΑ25 προϋπόθεση είναι οι προγραμματικές συμφωνίες. «Αν το τηλέφωνο του ΓΓ μας χτυπήσει για πρώτη φορά την 21/5 το βράδυ ή στις 22 το πρωί, δε θα σηκώσουμε το τηλέφωνο, δε θα απαντήσουμε, αυτό είναι δέσμευση» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Έρικ Έντμαν.

Πηγή: ΕΡΤ