Υπέρ της επιλογής διεμφυλικής γυναίκας ως πρωταγωνίστρια στην όπερα δωματίου «Στρέλλα» της Λυρικής τάχθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή drag queen και όχι τρανς για τον ρόλο, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης εξέφρασε την πάγια θέση της Πολιτείας να υποστηρίζει την διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες σε όλους.

«Η ωριμότερη σκέψη από την Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή να διευρύνει τις ακροάσεις και το πεδίο τους προκειμένου η παραγωγή της "Στρέλλας" να είναι ουσιαστικά συμπεριληπτική και η διαδικασία να είναι απολύτως διαφανής αντανακλά την βούληση της Πολιτείας να ακολουθείται απαρέγκλιτα η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αμεροληψίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Yπενθυμίζεται ότι παρά την αρχική ανακοίνωση της ΕΛΣ ότι αναζητά διεμφυλικές γυναίκες, τελικά μετά τις ακροάσεις και αφού δεν βρέθηκε η κατάλληλη για τον ρόλο - επελέγη ένας έμπειρος λυρικός τραγουδιστής – drag gueen (άνδρας που ντύνεται ως γυναίκα).

Η απόφαση προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις στην Queer κοινότητα, με αποτέλεσμα η Λυρική να «ακυρώσει» την πρόσληψη του άνδρα και να προκυρήξει νέες ακροάσεις μέχρι να βρεθέι οπωσήποτε κατάλληλη διεμφυλική γυναίκα. 

Η ανάρτηση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Η ωριμότερη σκέψη από την Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή να διευρύνει τις ακροάσεις και το πεδίο τους...

Δημοσιεύτηκε από Νικόλας Γιατρομανωλάκης- Nicholas Yatromanolakis στις Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022