Την Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σόλτς. Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Γιώργου Ευγενίδη, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παραμονές της 28ης Οκτωβρίου θα είναι στην Αθήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Την ίδια μέρα πέρυσι, τέτοια εποχή, είχε έρθει στην Αθήνα για τελευταία φορά και η Άνγκελα Μέρκελ. Οπότε, η συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε μια περίοδο που η Γερμανία κάνει μεγάλα ανοίγματα μετά από καιρό στο πεδίο των αμυντικών εξοπλισμών, η γερμανική αμυντική βιομηχανία ενδιαφέρεται για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής και συντήρησης τεθωρακισμένων, όπως τα Λέοπαρντ που έχει ο ελληνικός στρατός.

 Έτσι, μετά τις σχέσεις με Γαλλία-ΗΠΑ, η Ελλάδα βάζει υποψηφιότητα η μονάδα να γίνει εδώ και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα.

 Η αρχή, πάντως, θα γίνει με τα πρώτα 10 τεθωρακισμένα marder που έστειλε η Γερμανία, εις αντικατάστασιν των BMP-1 που στείλαμε στην Ουκρανία, και τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά, θα πάρουν τον δρόμο για μονάδες της Θράκης.