Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απευθυνόμενος χθες σε νέους, προανήγγειλε κι άλλες μετατροπές μουσείων σε τζαμί, όπως έγινε και με την Αγιά Σοφιά.

«Aχ Αχ! Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ και να μιλούσε. Από τον οβελίσκο που βρίσκεται εκεί μπροστά όλο αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοίξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν θέλει ο Θεός θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο Ερντογάν επανήλθε στην εμπρηστική ρητορική, εξαπολύοντας νέες απειλές.

«Μετά τις απώλειες πριν από έναν αιώνα, δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.


«Γεωγραφία της καρδιάς μας»

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας», επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω όποιον στρέφει το βλέμμα του σε εμάς».

«Αυτό που επιδιώκουμε μετά από τις απώλειες πριν από έναν αιώνα, να δώσουμε τον αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι. Όταν εργαζόμαστε για να ανυψώσουμε τον δικό μας λαό, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω κανέναν άνθρωπο που στρέφει το βλέμμα και την καρδιά του σε μας. Εμείς δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε που βρίσκεται στη γεωγραφία της καρδιάς μας», κατέληξε.