Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δεν έδωσε μεγάλη μάχη για να ζήσει: προέβη σε τιτάνιο αγώνα για να ζήσει με αξιοπρέπεια για τα παιδιά του. Ο καρκίνος NUT, που τον χτύπησε και τον πήρε από τη ζωή στην ηλικία των 43, δεν στάθηκε αρκετός για να αποπροσανατολίσει το στόχο του, που ήταν να εντυπωθεί στη μνήμη του πρώτου καρπού του από τον έρωτα με τη Δώρα Τσαμπάζη.

Ο θωρακοχειρουργός Κοσμάς Ηλιάδης, που μαζί με συναδέλφους του, ογκολόγους και καθηγητές ιατρικής, χάρισε δύο χρόνια ζωής στο σπουδαίο Θεσσαλονικιό, μίλησε για τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε ο δις «ασημένιος» ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο στο δελτίο ειδήσεων του Star.

«Μας έδινε και εμάς κουράγιο. Το μεγάλο χρυσό το πήρε εδώ. Ήταν πραγματικός πρωταθλητής και ολυμπιονίκης. Σε όλες τις θεραπείες, ακόμα και στις πειραματικές, φαινόταν ότι ήθελε να παλέψει και έτσι κέρδισε δυο χρόνια ποιοτικά για να είναι δίπλα στην κόρη του που αγαπούσε τόσο», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Ο Νικολαΐδης, στην ανατριχιαστική επιστολή που ζήτησε να δημοσιευτεί μετά το θάνατό του, ευχαρίστησε τους γιατρούς.


Σε ό,τι αφορά τη Βουλή, όλοι ήταν συγκινισιακά φορτισμένοι. «Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής, της έδωσε νόημα ακόμα και με τα λόγια που μας άφησε φεύγοντας από αυτήν. Υπέροχος αθλητής, καλός οικογενειάρχης, ευγενικός πολιτικός αντίπαλος», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Φανερά φορτισμένος ο Αλέξης Τσίπρας, προσωπικός φίλος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, στάθηκε στο πλάι του μέχρι την τελευταία στιγμή. «Θα μου επιτρέψετε πριν ξεκινήσω την παρέμβασή μου να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη, τη δική μου και όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον άδικο χαμό ενός στενού μου συνεργάτη, αλλά και ενός σπουδαίου ανθρώπου, του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε πολύ πρόωρα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.