Το σχέδιο για να αντιστραφούν οι αριθμοί της δημογραφικής γήρανσης που παρατηρούνται σε πολλά ορεινά χωριά της πατρίδας μας, παρουσίασε την Τρίτη σε περιοδεία του στα Άγραφα και στις ορεινές περιοχές της Καρδίτσας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πνοή και όραμα για την επόμενη ημέρα με πρώτο στόχο να ανατρέψουμε τη δημογραφική γήρανση στην ορεινή Ελλάδα, δίνει το αναπτυξιακό σχέδιο Αγράφων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

«Με αυτήν την κυβέρνηση και με εμένα πρωθυπουργό δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων», είπε στην ομιλία του. 

Τι προβλέπει το σχέδιο

Με το Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων, η κυβέρνηση προσθέτει στα 65 εκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί έως σήμερα, άλλα 90 εκατομμύρια που θα συμβάλουν ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανάλαβε ότι η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω από το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης.

«Οπότε θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε κοντά σε όλους τους Έλληνες πολίτες αυτό το δύσκολο διάστημα, αυτόν τον δύσκολο χειμώνα».
agrithea

Πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα ήταν το εργοτάξιο όπου έχουν αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ζημιές που προκάλεσε στο οδικό δίκτυο η κακοκαιρία «Ιανός».

Στον δήμο Αργιθέας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που προσφέρουν υπηρεσίες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και στο χωριό Ανθηρό υποσχέθηκε να ανταποκριθεί στο αίτημα των 6 μαθητών του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου για μια καινούργια παιδική χαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατουσίου.