Με την υποβολή ερωτήσεων από τους συνηγόρους, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι η κατάθεση της εισαγγελέως Εφετών, Ελένης Ράικου, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η κατάθεση της μάρτυρος άρχισε, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, με την Ελένη Ράικου, να δέχεται «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με τις καταγγελίες που υπέβαλε στο παρελθόν και επανέλαβε για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Η εισαγγελέας Εφετών είπε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος της τηλεφώνησε (για δεύτερη φορά) τον Μάρτιο του 2017 και, με έντονο και επιτακτικό ύφος, της είπε «ακόμα δεν έστειλες τη δικογραφία για τη Novartis στη Βουλή;». Εκείνη του απάντησε ότι δεν έχει στοιχεία σε βάρος πολιτικών για τη διαβιβάσει στο Κοινοβούλιο όπως κατέθεσε η κυρία Ράικου, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, να επιμένει και να της λέει «έχει και παρά έχεις, στείλε τη και θα φροντίσουν άλλοι για παρακάτω». Το τηλεφώνημα έκλεισε με την Ελένη Ράικου να του απαντά «εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής» και τον κ.Παπαγγελόπουλο να της λέει «να δούμε αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου».

Η Ελένη Ράικου απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, είπε πως αυτό που εξέλαβε από αυτήν την συνομιλία, ήταν ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκείνη τη δεδομένη στιγμή, της ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία σε βάρος πολιτικών προσώπων. «Το αξιολόγησα με βάση την εμπειρία των 30 ετών που έχω στο σώμα. Αν υπάρχει πλέον διαφορετική αξιολόγηση από το δικαστικό συμβούλιο, ο καθένας έχει την κρίση του» τόνισε η κυρία Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ερωτώμενη για το θέμα των αναφορών του ΠΑΣΟΚ για τη τιμολόγηση των φαρμάκων, οι οποίες κατατέθηκαν όταν εκείνη διηύθυνε την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, η Ελένη Ράικου κατέθεσε ότι δεν μπορούσαν να διαβιβαστούν αμελλητί στη Βουλή και χρειαζόταν έρευνα. «Δεν αναφερόταν όνομα υπουργού και δε θυμάμαι να προέκυπτε ευθέως ευθύνη υπουργού. Ήθελε έρευνα, πώς θα την έστελνα στη Βουλή; Αν αυτό έλεγε κατά υπουργού τάδε αυθημερόν θα τη διαβιβάζαμε στη Βουλή. Αυτό ήθελε έρευνα. Μπορεί να μην ήταν ευθύνη υπουργού αλλά των επιτροπών» τόνισε η κυρία Ράικου.