«Στην πολιτική όλοι κρινόμαστε. Τα μέλη του κόμματος και οι συλλογικές διεργασίες, θα αποφασίσουν. Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι αν θα χάσει ο Τσίπρας, αλλά το πώς θα κερδίσει η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του, με μία κυβέρνηση που θα έχει την πλειοψηφία, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν ηττηθεί στις εκλογές.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, o Αλέξης Τσίπρας είπε πως «οι μετρήσεις στις δημοσκοπήσεις δείχνουν μία διαφορά συνεχώς μειούμενη. Και δείχνουν μία μεγάλη δεξαμενή αναποφάσιστων. Πιστεύουμε ότι η δεξαμενή αυτή, δεν θα πάνε στην κυβέρνηση. Στις δυναμικές μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Οι εκλογές θα κριθούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ορθώσει μία λύση, ένα πρόγραμμα. Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές...Πιστεύω ότι η κάλπη αυτή είναι διαφορετική από τις άλλες, είναι της απλής αναλογικής. Είναι η κάλπη που ο πολίτης θα γνωρίζει ποιος μπορεί να κάνει συνεργασίες».

Για τις συνεργασίες είπε ο κ. Τσίπρας «να το πάρω ανάποδα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος, θα επιδιώξω και πιστεύω να το πετύχω. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα συνεργαστεί με κανέναν. Τους λέει ότι ψηφίστε με και αν δεν βγω, πάμε σε δεύτερες εκλογές και αν πάλι δεν βγω, πάμε σε τρίτες. Ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης. Αν είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας, θα είχαμε αυτό το όνειδος με τις υποκλοπές; Δεν θα αποκλείσω καμία πιθανότητα συνάντησης με Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη πριν τις εκλογές. Όμως πριν τις εκλογές δεν έχει νόημα. Πάμε για να πάρουμε όσο περισσότερες ψήφους μπορούμε. Αν είμαι δεύτερος... απάντησα στη ΔΕΘ, διεκδικούμε μία κυβέρνηση των νικητών. Ακόμα και αν είμαστε δεύτεροι και βγαίνουν τα κουκιά, υπάρχει θέμα ηθικό για μένα και αυτό μετράει».

Σχολιάζοντας την υπόθεση Πάτση, είπε πως «το γεγονός ότι βουλευτής της ΝΔ ήταν κοράκι και αγόραζε δάνεια, ήταν γνωστό εδώ και ενάμισι χρόνο, όπως και το θέμα των απευθείας αναθέσεων. Η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια και σταμάτησε να κάνει τα στραβά μάτια, διότι το θέμα των κόκκινων δανείων έχει σοβαρέψει πάρα πολύ. Όμως μαζεύονται πολλά. Δεν είναι ένα και δύο. Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες που λεηλατούν το ελληνικό δημόσιο. Η στάση του κ. Πιερρακάκη, μου θυμίζει τον πρωθυπουργό. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος, είναι ο ανιψιός μου. Είναι άλλο να κατηγορείται κάποιος για αστοχίες στις τηλεοπτικές άδειες και άλλο βουλευτές να λειτουργούν σαν τρωκτικά. Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που παίρνουν κόκκινα δάνεια πολιτών, έναντι πινακίου φακής».