Τη διαβεβαίωση προς την Ομογένεια της Αδελαΐδος στην Αυστραλία ότι «Η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι πρωταγωνίστρια, με τις Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες, όποτε και εάν χρειαστεί ποτέ, να δώσουν τον αγώνα για τον οποίο έχουν ορκιστεί» παρέσχε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Χαρδαλιάς μετά το πέρας της Δοξολογίας στο Ναό του Αγ.Δημητρίου Αδελαΐδος, όπου πραγματοποιείται φέτος ο επίσημος εορτασμός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 .

Ο ΥΦΕΘΑ, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρακολούθησε σήμερα τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου, που τελέστηκε χοροστατούντος του Επισκόπου Σινώπης κ.κ. Σιλουανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Σάλσμπερι Αδελαΐδος, με τη συμμετοχή αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

F17
F18
F16
F15__1_
F8__1_
F7
F3__1_
F2__1_

Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ ως εκπρόσωπος της Πρόεδρου κυρίας Κ.Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Παιδείας, Εκπαιδεύσεως και Ικανοτήτων της Αυστραλίας Blair Boyer, οι Αυστραλοί Ομοσπονδιακοί Βουλευτές Michel Brown και John Fulbrook, η Δήμαρχος Σάλσμπερι Jillian Adridge, το Μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής Tonu Zappia, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαϊδα Γεώργιος Ψιάχας ο Έλλην Ακόλουθος Αμύνης Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός και πλήθος κόσμου της ελληνικής και κυπριακής κοινότητος.

Στον χαιρετισμό του ο Ν. Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, συνεχάρη και ευχαρίστησε την Ομογένεια για το έργο της, μεταφέροντας την ευγνωμοσύνη της κυβερνήσεως και όλων των Ελλήνων γιατί αποτελούν τους πρεσβευτές της Πατρίδος, οι οποίοι διατηρούν ψηλά τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του ελληνισμού, ενώ διαβεβαίωσε την Ομογένεια ότι «η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι πρωταγωνίστρια, με τις Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες, όποτε και εάν χρειαστεί ποτέ, να δώσουν τον αγώνα για τον οποίο έχουν ορκιστεί».

Αναφορικώς με τις σχέσεις με την Τουρκία, ο ΥΦΕΘΑ υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες είμαστε ένας ειρηνικός λαός, θέλουμε να είμαστε πυλώνας σταθερότητας, επιζητούμε την ειρήνη, το διάλογο, τη φιλία με τους γείτονές μας, όμως την ίδια στιγμή εκπέμπουμε το μήνυμα ότι η Πατρίδα μας, τα εθνικά μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Απέναντι στην επικίνδυνη και επιθετική ρητορική και τις ανιστόρητες αναφορές η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη, παραμένει νηφάλια και με τη βοήθεια του Θεού, όποτε και εάν ποτέ χρειαστεί, που το απευχόμαστε, να είστε σίγουροι ότι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας θα κάνουν το καθήκον τους, πάντα πιστοί στις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

Τέλος, ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Αδελαΐδα, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ μίλησε με τα στελέχη της διπλωματικής αντιπροσωπείας τα οποία συνεχάρη για την εξαιρετική εκτέλεση των καθηκόντων τους, παρουσία και του Αντιναυάρχου Ευθύμιου Μικρού ΠΝ και Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.