Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική προστασία των παιδιών από τους σύγχρονους κινδύνους αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως ύψιστο καθήκον της Πολιτείας είναι η διασφάλιση της ευζωίας και η προστασία της νέας γενιάς και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πλέγμα των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την αρωγή των νέων.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Θεοδωρικάκος, 1.118 περιστατικά παιδικής κακοποίησης έχουν καταγραφεί την τελευταία πενταετία, ενώ στον τομέα της πρόληψης έχουν πραγματοποιηθεί, μόνο κατά το περασμένο έτος, 1.100 εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την βελτίωση της κυκλοφοριακής αγωγής και την διαχείριση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας.

 Με τη σύσταση 18 Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας και 5 Γραφείων Προστασίας ανηλίκων, τη συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και την συνεχή επιμόρφωση των στελεχών της για τη βέλτιστη αντιμετώπιση κάθε μορφής παιδικής κακοποίησης, η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις για την προστασία των ανηλίκων, τόνισε ο Υπουργός.