Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει σήμερα στην Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, εάν κάποια από τα 33 πρόσωπα που σύμφωνα με το Documento ήταν υπό παρακολούθηση από το κακόβουλο λογισμικό Predator, ήταν παράλληλα και στόχοι παρακολούθησης της ΕΥΠ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Channel ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ευθέως τα ερωτήματα «εάν υπάρχει πολιτικός από τους 33 που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ και γιατί κρύβεται και δεν απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Εάν ο Πρωθυπουργός γνώριζε πρόκειται για έναν πρωθυπουργό επικίνδυνο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι κανένας αθώος δεν κρύβεται ενώ αναρωτήθηκε δημόσια στις πόσες συμπτώσεις καίγεται ο κ. Μητσοτάκης;. «Επικαλείται το απόρρητο, δεν δίνει απαντήσεις. Άρα, λοιπόν, είναι ένοχος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την στάση του πρωθυπουργού απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα εάν γνωρίζει κάτι περισσότερο για την λίστα και την δράση της ΕΥΠ τόνισε ότι «Δεν είμαι ντετέκτιβ. Τα στοιχεία είναι στην ΕΥΠ, στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και στην κυρία Βλάχου εισαγγελέα της ΕΥΠ «. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η κυρία Βλάχου είπε στη Βουλή ότι μπορεί να παρακολουθεί και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν το κρίνει.

«Ζητάμε να δοθούν απαντήσεις», τόνισε και «αυτό μπορεί να το κάνει ο πρωθυπουργός». Σημείωσε δε, ότι μετά τις νέες αποκαλύψεις, με εξαίρεση την σιβυλλική αντίδραση του Νίκου Δένδια, κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν είπε κάτι. «Βλέπουμε τη Σιωπή των Αμνών», σχολίασε.

«Το κρίσιμο είναι εάν η χώρα θα πορεύεται σε δημοκρατικό δρόμο ή με ευθύνη του πρωθυπουργού θα γίνει μπανανία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Χρειάζεται να πέσει φως και όχι σκοτάδι», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή το Predator συνεχίζει να λειτουργεί. Ετσι θα πάμε σε εκλογές;», αναρωτήθηκε .

Σε ότι αφορά την ακρίβεια ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. «Είναι πολιτική επιλογή να γίνεται αφαίμαξη από τους πολίτες», σημείωσε. «Σε αυτή την εποχή έχουμε διόγκωση των δημοσίων εσόδων. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει μια ανακατανομή πλούτου. Η μεσαία τάξη γίνεται φτωχή».

Σημείωσε δε, ότι με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος προ των κυβερνητικών επιδοτήσεων.

«Αν πιστεύει αυτά που λέει η κυβέρνηση, τότε εκπέμπει μια αλαζονεία,» σημείωσε. Ακόμα και στο πεδίο του χρέους, που «οι άριστοι θα έφερναν αλλαγές προς το καλύτερα, τα στοιχεία έχουν επιδεινωθεί». Και προέβλεψε ότι μπροστά μας έχουμε το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων.

Αναφερόμενος ακόμα για το φαινόμενο Πάτση ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου. «Το κόμμα που χρωστάει 390 εκατ. στις τράπεζες, είναι το κόμμα που έχει γεμίζει την αγορά με «Πάτσηδες» που κυνηγάνε νοικοκυριά», πρόσθεσε.