Ένταση υπήρξε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με αφορμή την απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ  να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δημιουργεί βάση δεδομένων για τους παιδοβιαστές.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης κατά την τοποθέτησή του  εξέφρασε επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Αν πράγματι η κυβέρνηση δεν έχει στο μυαλό της την επικοινωνιακή διαχείριση και θέλει να βοηθήσει στην προστασία της ανηλικότητας, να δούμε με ποιον τρόπο θα προστατεύσουμε την ανηλικότητα. Δεν μπορεί να εισαχθεί έτσι η διάταξη γιατί θα έχουμε προβλήματα».

Κώτσιρας: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της διάταξης»

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της διάταξης που προστατεύει από τέτοιου είδους αδικήματα. Ας μας πουν επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ ποια αδικήματα θέλουν να αφαιρέσουμε από τη διάταξη. Νομίζω ότι εδώ σήμερα πρέπει να δούμε το μείζον, ότι η διάταξη προστατεύει ουσιαστικά. Κι αν υπάρχει σοβαρή πρόταση διόρθωσης μπορούμε να έρθουμε σε συμβιβαστική λύση».

Γιαννακοπούλου: «Το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση»

Από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, αναγνώρισε πως το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, σημείωσε ωστόσο ότι για την αντιμετώπιση των μαζικών περιστατικών βαρβαρότητας με θύματα παιδιά χρειάζεται δέσμη μέτρων και ένα ολιστικό σχέδιο με συνεννόηση και κοινή δράση όλων.