Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, και τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων επί του θέματος των υποκλοπών.

«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει, πέραν των θεσμικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, και θα προχωρήσουν και αυτή τη βδομάδα σε σχέση με αυτά τα λογισμικά που κυκλοφορούν, θα πρέπει να υπάρξει μία γρήγορη, σφαιρική, ολιστική και αποτελεσματική διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να πάμε με τους συνήθεις ρυθμούς, δεν έχει νόημα να σέρνεται η Δικαιοσύνη και να αποφανθεί το 2028 ή το 2030», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Και συμπλήρωσε πως «Δηλητηριάζεται ο δημόσιος βίος με όλο αυτό. Και πρέπει να κληθούν όλοι αυτοί που διατείνονται ότι έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν».

«Για παράδειγμα, ο κ. Βαξεβάνης πήγε την προηγούμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεν του έδωσε κανένα στοιχείο, ενώ λέει ότι έχει αποδείξεις.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, να καλέσει όσους πρέπει να κληθούν και να υπάρξει μία διερεύνηση όπως θα γινόταν σε κάθε κράτος δικαίου. Θα πρέπει το θέμα να ξεκαθαριστεί. Η χώρα έχει μία τεράστια πρόοδο κατά την άποψή μου, και κατά την άποψη των πολιτών, που συνεχίζουν να στηρίζουν την Ν.Δ. τα τελευταία τριάμισι χρόνια, και δεν μπορεί αυτή η πρόοδος να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Δεν μπορεί η χώρα να μείνει στον βάλτο, ενώ είχε χαράξει μια ευρωπαϊκή πορεία», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν πιστεύω ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνό μου»

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή τόνισε πως δεν πιστεύει ότι ήταν στόχος παρακολούθησης, ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, πόσω μάλλον από τον πρωθυπουργό. «Μην το παίρνετε ως δεδομένο. Εγώ δεν πιστεύω ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνό μου -ούτε της συζύγου μου- και ιδιαίτερα δεν πιστεύω καθόλου από τον πρωθυπουργό».