«Δεν είναι δυνατόν να μην μπαίνει ούτε μία βίδα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία όταν υπάρχουν 14 δισεκατομμύρια ευρώ στρατιωτικές δαπάνες», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Στο θέμα των παρακολουθήσεων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταστρέφει στοιχεία στην ΕΥΠ, ότι κρύβεται πίσω από το απόρρητο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τονίζοντας ότι κάτι θέλει να κρύψει.
Παράλληλα, επισήμανε πως ο άνθρωπος που έχει όλη τη δυνατότητα να ελέγξει δεν το κάνει ενώ είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία: Όταν η χώρα κάνει 14 δις στρατιωτικές δαπάνες δεν γίνεται ούτε 1 ευρώ απ’ αυτά να μην πηγαίνει στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, θεωρούμε ότι είναι κάτι λάθος. Όταν κάνουμε 14 δις στρατιωτικές δαπάνες να μην μπαίνει ούτε μια βίδα στην ελληνική αμυντική βιομηχανία θεωρούμε ότι είναι λάθος και είναι υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό το λάθος να το δείξει.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο επιλέγουν να επαναφέρουν το θέμα της συμφωνίας και τι απάντηση έλαβαν: Επειδή είναι ανοιχτό το θέμα θα πιέζουμε μέχρι τελευταία στιγμή για τη στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Προφανώς ένας πρέσβης δεν θα δώσει καθαρές απαντήσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ένα σήμα το οποίος στέλνεις εσύ στο εξωτερικό εννοείται ότι και στο εξωτερικό κατανοούν απολύτως αυτό το οποίο λες. Δεν είναι κάτι τραγικό, δεν λες να μην γίνει η συμφωνία, δεν λες ότι δεν χρειάζεται η θωράκιση της χώρας λες όμως ότι πρέπει να δούμε τους όρους οι οποίοι θα στηρίζουν και την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε πρέσβης από οποιαδήποτε χώρα κατανοεί αυτό το αίτημα από μια κυρίαρχη χώρα.

Αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και αν έχουν στοιχεία για το συνδυασμό predator και νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ: Είναι εντυπωσιακό ότι ζούμε σε μια χώρα στην οποία η κυβερνηση καταστρέφει στοιχεία στην ΕΥΠ, κρύβει μάρτυρες, κρύβεται πίσω από το απόρρητο, δεν καλεί μάρτυρες να καταθέσουν, δεν έχει κάνει φύλο και φτερό την Intellexa και την krikel τους τραπεζικούς λογαριασμούς, κρύβεται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και μετά απευθύνει το ερώτημα στην αντιπολίτευση «πειτε μου ποια είναι τα στοιχεία». Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος κανει τα πάντα για να καταστρέψει στοιχεία, να κρύψει μάρτυρες και να κρύβει και τον εαυτό του απευθύνει στους άλλους το ερώτημα ποια είναι τα στοιχεία. Να σας πω ποια είναι τα στοιχεία τα οποία όλοι ξέρουμε μέχρι στιγμής. Ξέρουμε ότι Κουκάκης Ανδρουλάκης ήταν ταυτόχρονα στόχοι από ΕΥΠ και Predator και δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό με βάση των πιθανοτήτων δύο ανθρωποι να είναι ταυτόχρονα από ΕΥΠ και Predator. Ξέρουμε ότι το μήνυμα στον κ. Σπίρτζη στάλθηκε την ημέρα που κατέθεσε ερώτηση για την ΕΥΠ. Ξέρουμε ότι βγήκαν επίσημα τα στοιχεία για τον κ.Καρπίδη είχε πάρει μήνυμα από το Predator και μια κυβέρνηση η οποία δεν δίνει απαντήσεις. Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό αν η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα να δώσει μια απλή εντολή στην ΑΔΑΕ να ελέγξει τα τηλέφωνα των υπουργών και όποιου άλλου πολίτη θέλει για το αν ήταν σε καθεστώς νόμιμης επισύνδεσης. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε αυτή την υποχρέωση; Γιατί κάτι θέλει να κρύψει.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο θέτουν στο επίκεντρο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού: Δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι χειρότερο, δεν μπορώ να φανταστώ αν είναι χειρότερο ο πρωθυπουργός ο οποίος πήρε στην ευθύνη του την ΕΥΠ να γίνονται όλα αυτά χωρίς να το γνωρίζει ή να γίνονται ενώ αυτός έχει δώσει εντολές.

ΔΗΜ: Πιστεύετε ότι έδινε εντολές ο κ. Μητσοτάκης;

Πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι αυτό το κοινό παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ και Predator γιατί όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν δεν γίνεται να ήταν σε άγνοια του κ. Μητσοτάκη. Οι αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη που ήταν υπεύθυνος για την ΕΥΠ υπάρχουν όσο και αν επικαλείται άγνοια. Δεν θεωρώ ότι τον τιμά να επικαλείται άγνοια. Έδιωξε τον ανιψιό του και το διοικητή της ΕΥΠ για τον οποίο άλλαξε το νόμο. Όταν τους έδιωξε ρώτησε αν υπάρχουν άλλα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται;

Είναι πολύ ενδιαφέρον πως το επιχείρημα μέσα σε λίγες μέρες πήγε από το «δεν ξέρουμε» στο «παρακολουθούν εμάς». Τους καλούμε τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη, τους καλούμε να δώσουν εντολές στην ΑΔΑΕ και να μην κρύψουν τους μάρτυρας και τους καλούμε να κάνουν φύλο και φτερό την Intellexa και Krikel. Αν όντως ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι είναι θύμα παρακολουθήσεων πρώτη φορά στην ιστορία βλέπω θύμα το οποίο ενώ έχει τη δυνατότητα να ελέγξει αυτούς που έχουν το Predator στη χώρα δεν το κάνει.

Όλα αυτά έχουν γίνει τη στιγμή που υπάρχουν απόρρητες συμβάσεις της ΕΥΠ με την Krikel, που με βάση τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ήρθαν στη Βουλή μετά το τέλος της εξεταστικής, βιάστηκαν να κλείσουν την εξεταστική, φαίνεται η στενή σύνδεση Krikel ΕΥΠ. Δηλαδή προκύπτει ότι υπάρχουν 7 εκατομ. που μεταβιβάστηκαν στην Krikel και αυτά έχουν πάει στην Intellexa ακριβώς για να αγοράσουνε το Predator. Ένα στοιχεία είναι αυτό, ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι έχουμε τη νομική παρέμβαση η ΑΔΑΕ να μην ενημερώνει τους πολίτες. Και το τρίτο στοιχείο είναι ότι ο άνθρωπος που έχει όλη τη δυνατότητα να ελέγξει επιλέγει να μην το κάνει. Ο κ.Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή κρύβεται και το λέμε όσο πιο καθαρά μπορούμε, δεν ξέρουμε κανέναν αθώο να κρύβεται.