Απάντηση και διευκρινίσεις δίνει ο βουλευτής Κεφαλληνίας της ΝΔ, Παναγής Καππάτος, με ανάρτησή του στο instragram, σχετικά με δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν ως δικηγόρο σε δίκη με πλειστηριασμό σπιτιού.

Ειδικότερα, ο κ. Καππάτος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Σχετικά με δημοσιεύματα που με εμφανίζουν ως δικηγόρο σε δίκη σχετική με πλειστηριασμό ακινήτου. Είμαι συνεργαζόμενος Δικηγόρος με την Τράπεζα Eurobank A.E. από το έτος 2016, όπως και της διαδόχου εταιρείας Do Value ΑΕ, διαχειρίστρια της εταιρείας Cairo2 η οποία κατέστη ειδική διάδοχος της ως άνω Τράπεζας .

 Η δίκη που αναφέρει το δημοσίευμα ότι παραστάθηκα, αφορά αίτηση ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010 Υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (Νόμος Κατσέλη).

 Παραστάθηκα και εκπροσώπησα την ως άνω εταιρεία με τυπικές προτάσεις. Στις προτάσεις μου ανέφερα ότι το αίτημα για προστασία πρώτης κατοικίας (εξαίρεση) και το σχέδιο για διάσωση που πρότεινε η αιτούσα, δεν είναι σύμφωνο με τον νόμο Κατσέλη.

 Με βάση την ισχύ του νόμου κατά την συζήτηση της αίτησης, ως προς την τιμή που θα γινόταν η ρύθμιση της προστασίας, Η ρύθμιση έπρεπε να γίνει με την εμπορική αξία του ακινήτου, ενώ η αιτούσα ζητούσε ρύθμιση στο 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Για τον λόγο αυτό εξήγησα ότι δεν ήταν νόμιμο το αίτημα.

 Πέραν της δίκης αυτής δεν είχα κάποια άλλη σχέση με την υπόθεση, όπως κατάσχεση και όσα αναφέρονται.


Δείτε την ανάρτηση του κ. Καππάτου στο instagram: