Το σταντ της ΕΛΑΣ στην πλατεία Συντάγματος επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θέλοντας να τιμήσει και να στηρίξει τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, αλλά και να καλέσει όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους «να μιλήσουν ανοιχτά» και «να καταγγείλουν αυτό που βιώνουν».

«Για μας κάθε μέρα είναι μέρα αποτελεσματικής δράσης. Καλούμε τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά, να καταγγείλουν τα όσα βιώνουν. Η Αστυνομία είναι και θα είναι πάντα δίπλα τους», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι δέκα χιλιάδες περιπτώσεις βίας εναντίον κυρίως των γυναικών εξεταστήκαν μόνο το 2022 από τα 18 εξειδικευμένα γραφεία της Αστυνομίας και τους 400 αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το δύσκολο όσο και κρίσιμο έργο.

Η 25η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στα θύματα τέτοιων ειδεχθών περιστατικών, τα οποία από το 2018 αυξάνονται και στην Ελλάδα. Η ΕΛΑΣ με το σύνθημα «Σπάστε τη σιωπή, είμαστε εδώ» ζητεί από τους πολίτες να μη διστάζουν στιγμή να απευθύνονται στις Αρχές όταν υφίστανται ή πέφτουν στην αντίληψή τους τέτοιες συμπεριφορές.