prasino_kinima
Πολιτική

Τα πέντε του χρόνια γιορτάζει το Πράσινο Κίνημα: Στα γενέθλια του κόμματος οι πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές

Όπως ανακοινώνει στην ανάρτησή του, για πρώτη φορά μετά το 2012 θα κατέβει ως ανεξάρτητο ένα «πράσινο», οικολογικό κόμμα

Τα πέντε του έτη ως πολιτικό κόμμα γιορτάζει το Πράσινο Κίνημα.

Όπως ανακοινώνει στην ανάρτησή του, για πρώτη φορά μετά το 2012 θα κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητο ένα «πράσινο», οικολογικό κόμμα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και τους υποψηφίους που θα δώσουν τη δική τους μάχη για την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

5 χρόνια Πράσινο Κίνημα. 5 χρόνια με επιτυχίες και αγωνιστικότητα. Ήμασταν παρόντες σε όλα τα μεγάλα θεσμικά γεγονότα. Αλλά και στους αγώνες για το περιβάλλον και τη φύση. Για μία καλύτερη ζωή. Με παρεμβάσεις, προτάσεις και όχι με στείρα άρνηση. Έχοντας δομήσει το Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης. Έχοντας επεξεργαστεί 100 προτάσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης. Έχοντας μεγαλώσει πολιτικά τον «πράσινο χώρο».

Μετά τις επιτυχίες στην Αυτοδιοίκηση, ετοιμαζόμαστε για τις εθνικές εκλογές του 2023. Για να κατέλθει για πρώτη φορά, μετά το 2012, αυτόνομα, ένα πράσινο κόμμα. Για να εκφραστεί και στην Ελλάδα ο «πράσινος χώρος» στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Φέτος, αντί απολογισμού, θα κοιτάξουμε το μέλλον. Και θα ανακοινώσουμε τους πρώτους υποψήφιους βουλευτές σε όλη την Ελλάδα. Υποψήφιοι βουλευτές από όλες τις ηλικιακές ομάδες και τους επαγγελματικούς χώρους. Μέσα στον Ιανουάριο θα υπάρχει και η δεύτερη ανακοίνωση ονομάτων υποψήφιων βουλευτών, με έμφαση στην επαρχία.

Έχουμε δημιουργήσει μία πλατιά κοινωνική συμμαχία. Και συνεχίζουμε…

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Στην Α’ Αθηνών θα κατέλθει η συμπρόεδρος, Ρία Ακρίβου, και ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Κώστας Καψής, ο οποίος έχει διατελέσει δημοτικός, νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος. Μαζί θα είναι ο δικηγόρος Γιώργος Σκούτας και ο σεφ Κώστας Αντωνίου. Επίσης, η ιδιωτική υπάλληλος Παρασκευή Κανελλοπούλου, ο έμπορος Πέτρος Οικονομέας, ο νοσοκομειακός υπάλληλος Κωνσταντίνος Φώτου, η ζωγράφος Μαργαρίτα Πετρόγγονα και ο τσάμπιον τζόκεϊ Σταμάτης Μπάκος, που ανήκει και στον χώρο των ΑμΕΑ.

Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι του Πράσινου Κινήματος. Ο επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Νίκος Παπαδάκης, και ο Παναγιώτης Αλεβίζος. Μαζί τους θα είναι και ο ελεύθερος επαγγελματίας Μιχάλης Βιρβίλης, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ενεργειακές κοινότητες, ο δικηγόρος Μανώλης Δημητρέλης, η ιδιωτική υπάλληλος Ειρήνη Ξανθοπούλου, ο καλλιτέχνης βιτρό Χρήστος Κουριδάκης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοτζιάς, η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Δημαρίδου, η ελεύθερη επαγγελματίας Παναγιώτα Μπενέκου και η γεωλόγος - περιβαντολλόγος Μαρία Κρεμμύδα.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι ο γνωστός αυτοδιοικητικός, επικεφαλής του Οργανωτικού Τομέα του Πράσινου Κινήματος και υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου, Άγγελος Νταβίας. Επίσης, η δημοσιογράφος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος Έλενα Χορέβα, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λέρτας, ο καθηγητής γιόγκα Ζήσης Τσιαφλάκης, ο ασφαλιστής Νίκος Αλεξανδρής, ο ελεύθερος επαγγελματίας Κώστας Βουβουδάκης, ο ειδικός για θέματα υδάτων Τάκης Μεταξάτος, η σχεδιάστρια Μαίρη Μπολάνου και η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Τσαπέπα.

Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος, Γιάννης Κυριακόπουλος, όπως επίσης και ο σύμβουλος επιχειρήσεων και διευθυντής του Πράσινου Ιδρύματος, Χαράλαμπος Κόττης. Μαζί τους θα είναι και ο απόστρατος στρατιωτικός Αμβρόσιος Χριστοδούλου, η ιδιωτική υπάλληλος Φλώρα Κριεκούκη και η ιδιωτική υπάλληλος Ελένη Πέστροβα.

Η Ανατολική Αττική θα είναι σίγουρα μία από τις εκλογικές περιφέρειες που θα έχει ο επικεφαλής Κώστας Καλογράνης. Μαζί του θα είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος Βαγγέλης Θεοδώρου, ο μαραθωνοδρόμος και επικοινωνιολόγος Ανδρέας Καλογερόπουλος. Από τη νεολαία του Πράσινου Κινήματος, θα είναι ο Μιχάλης Χατζηαγγελής, ο οποίος είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι, επίσης, και ο προπονητής μπάσκετ Κώστας Φώτσης και η ιδιωτική υπάλληλος Βαλέρια Τελικωστόγλου – Χαρσένκο.

Στη Δυτική Αττική θα είναι υποψήφιος ο γνωστός συνδικαλιστής των λαϊκών αγορών Νίκος Ντούρος. Μαζί θα είναι και η ιδιωτική υπάλληλος Αναστασία Κριεκούκη και η τραπεζοκόμος Χρυσάνθη Κακογιάννη.

Στην Α΄ Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο αυτοδιοικητικός δημοσιογράφος Πέτρος Κουβάτσος. Επίσης, η νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Μπόγρη και η υπεύθυνη θεραπευτικής φάρμας, για ΑμΕΑ, Αγγελίνα Αβραμάκου.

Στη Β΄ Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο γενικός γραμματέας Λάμπρος Σπάθης και η πρώην βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Μαζί τους θα είναι η επιχειρηματίας Χρυσούλα Δέδε, ο διευθυντής καταστήματος τηλεπικοινωνιών Νίκος Θωμαΐδης, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Μάκης Δενιρτζόγλου και Ηλίας Ρούσσης, η παιδαγωγός και ενεργή φιλόζωη Παναγιώτα Κουβάτσου και η νηπιαγωγός Λίτσα Βασιλείου.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο «πράσινος» επιχειρηματίας Βασίλης Ρόκος, ο γεωπόνος - εκπαιδευτικός Νίκος Παππής, η γεωπόνος - στέλεχος management Κωνσταντίνα Βυθούλκα, ο επιχειρηματίας Νίκος Κουφός, η ιδιωτική υπάλληλος Ιωάννα Μάρκου, η επιχειρηματίας Μαρία Ζέρβα και ο ελεύθερος επαγγελματίας Παναγιώτης Τσερπές.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης, ο οικονομολόγος Χρήστος Κατσάνης και ο ελεύθερος επαγγελματίας Θανάσης Παπαγερούδης.

Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφια η εκ Βρυξελλών «πράσινη» Τζίνα Φρεζάδου.

Στην Αργολίδα, ο σεφ Ανδριανός Φασιλής, ο ξενοδοχοϋπάλληλος Δημήτρης Βούλγαρης και η συνταξιούχος Φένια Γάτου.

Στην Αρκαδία, η συνταξιούχος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Λίλιαν Ντελέζου.

Στην Άρτα, η Εύη Ξυλογιάννη, που έχει συμμετάσχει και στη Βουλή των Εφήβων, και η Ιωάννα Γιάννινα.

Στη Βοιωτία, η ιδιωτική υπάλληλος Βαλάντω Μήλα.

Στα Δωδεκάνησα, ο ιδιωτικός υπάλληλος Νίκος Χατζηκέλης και η αγρότισσα Αριάδνη Νικηταρά.

Στην Εύβοια, ο διευθύνων σύμβουλος του Ινστιντούτου «Καποδίστριας» , Δημήτρης Ραπτοδήμος.

Στη Ζάκυνθο, ο δημοσιογράφος Άγγελος Τετράδης.

Στην Ηλεία, η επιχειρηματίας στον τουρισμό Βάσια Κουρουπά.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο εκπαιδευτικός Μάνος Αναστασάκης και η Κάλια Μαρκατάτου, γνωστή για την κοινωνική της δράση.

Στην Καρδίτσα, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αλεξίου.

Στην Κοζάνη, ο συνδικαλιστής Γιώργος Χανταβαρίδης, ο ιδιωτικός υπάλληλος Νίκος Τζημούρτας, ο γιατρός Μανώλης Χατζημανώλης και η επιχειρηματίας Κωνσταντίνα Κολιάκη.

Στις Κυκλάδες, οι επιχειρηματίες Νίκος Αλιμπέρτης και Μιχάλης Κιριάι.

Στην Κέρκυρα, το στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων Σπύρος Θύμης.

Στην Κεφαλλονιά, ο συνταξιούχος Ανδρέας Σπάθης.

Στη Λακωνία, η λογίστρια Γιώτα Κουβάτσου.

Στη Μαγνησία, οι γυναίκες επιχειρηματίες του «πράσινου επιχειρείν» Σοφία Φυσέκη και Ιωάννα Καρβέλη και η αγρότισσα - κτηνοτρόφος Ειρήνη Βούλγαρη.

Στη Μεσσηνία, ο «πράσινος» ακτιβιστής Δημήτρης Δρούλιας και η γνωστή για την ενασχόλησή της με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία Ειρήνη Γκοργκόλια.

Στην Ξάνθη, ο επιχειρηματίας Παύλος Χατζηελευθεριάδης.

Στην Πρέβεζα, η ιδιωτική υπάλληλος Ειρήνη Νόνα και ο κτηνοτρόφος Γεώργιος Τόλης.

Στα Τρίκαλα, ο συνταξιούχος καθηγητής Ειδικής Αγωγής Βασίλης Νημάς και ο συνταξιούχος νοσοκομειακός υπάλληλος Δημήτρης Δελιτζιάς.

Στη Φθιώτιδα, ο δημοσιογράφος Βησσαρίων Λυμέρης.

Στη Φωκίδα, η ελεύθερη επαγγελματίας Αλεξάνδρα Τράκα.

Στη Χίο, ο συνταξιούχος του Ναυτικού και πρώην συνδικαλιστής Γιώργος Κάβουκας.

Καλογράνης: Μεγαλώνουμε τον «πράσινο χώρο»

Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, Κώστας Καλογράνης, έκανε την εξής δήλωση:

«Φέτος, τα πέμπτα γενέθλια του Πράσινου Κινήματος συνδυάζονται με την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων βουλευτών του κόμματός μας για τις εθνικές εκλογές του 2023.

Παρουσιάζουμε μία πλειάδα υποψηφίων, εκ των οποίων το 40% είναι γυναίκες, ενώ υπάρχει και ισορροπία των υποψηφίων της Αττικής και της επαρχίας.

Επίσης, υπάρχει ηλικιακή διαστρωμάτωση και εκπροσώπηση από πολλούς επαγγελματικούς χώρους. Μεγαλώνουμε τον “πράσινο χώρο”, με ανθρώπους που έχουν οικολογική συνείδηση και αντιπροσωπεύουν τον μέσο πολίτη.

Επίσης, προκρίναμε υποψηφίους που έχουν επιδείξει έργο στους κοινωνικούς αγώνες. Στο άμεσο μέλλον, θα υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές από την κοινωνία των πολιτών και από τα κινήματα.

Είμαστε αισιόδοξοι και σε εκλογική ετοιμότητα.

Τα έκτα γενέθλια θα βρουν το Πράσινο Κίνημα να είναι κοινοβουλευτικό κόμμα.

Χρόνια μας πολλά και καλή μας δύναμη».