Η δημοσκόπηση της Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σε δείγμα 1.030 ανθρώπων που ρωτήθηκαν από τις 22 έως τις 27 Νοεμβρίου, ανέδειξε ότι το μείζον πρόβλημα που καλείται να βρει λύσεις η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτήν τη στιγμή, είναι η ακρίβεια. 

Οι ερωτήσεις αφορούσαν στο Καλάθι του νοικοκυριού κατά κύριο λόγο και τη χρήση του από τους πολίτες. 

Υπήρξε ισορροπία τρόμου, μια και το 36,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγόρασε από τα προϊόντα που περιέχει το Καλάθι του νοικοκυριού στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το 36,5% ανέφερε ότι δεν αγόρασε και το 25,7% είπε ότι είδε τη σχετική σήμανση στα καταστήματα.







Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων 58,7% ανέφερε ότι το Καλάθι του νοικοκυριού δεν μπορεί να συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε το 38,3% των ερωτηθέντων.





Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Marc, η ακρίβεια είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο -και με μεγάλη διαφορά από το επόμενο- πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το 68,8% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ακρίβεια και η αυξηση των τιμών μπορούν να προκαλέσουν το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, έπεται το θέμα των παρακολουθήσεων με 12,5% και ακολουθούν η εγκληματικότητα και το θέμα Πάτση.