Δεν χάνει ευκαιρία η Τουρκία να εξαπολύει προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας.

Αυτή τη φορά το τουρκικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο CNN Turk συνέχισε τις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές, αναφερόμενο στις σεισμικές έρευνες που ξεκίνησαν νοτίως της Κρήτης και σημείωσε: «Και στο Αιγαίο μπορεί να γίνει κάτι ξαφνικό», με αφορμή τις τουρκικές επιδιώξεις στη Συρία.

Ειδικότερα, ρεπορτάζ του CNN Turk κάνει λόγο για «βήμα που θα κλιμακώσει την ένταση με τη Λιβύη», σχολιάζοντας τη νέα Navtex για επέκταση των σεισμικών ερευνών της ExxonMobil νότια της Κρήτης.

Ακόμη, στο ρεπορτάζ σημειώνεται προκλητικά πως οι ελληνικές έρευνες εισέρχονται στη λιβυκή ΑΟΖ και τονίζεται πως στόχο έχει την ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου.

«Βήμα που θα κλιμακώσει την ένταση με τη Λιβύη έγινε από την Ελλάδα. Η Αθήνα ανακοίνωσε ΝΑVΤΕΧ που εισέρχεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Λιβύης. Επέκτεινε προς την κατεύθυνση των ακτών της Λιβύης τις περιοχές έρευνας ορυκτών καυσίμων (…). Πιστεύεται πως η Ελλάδα με αυτό το βήμα αποσκοπεί στο να μετρήσει την αντίδραση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Μάλιστα, για άλλη μια φορά κάνει επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για το πρόσφατο περιστατικό στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και πάλι έθεσε στο στόχαστρό του την Τουρκία. Μετά τη διπλωματική κρίση που προκάλεσε στην Τρίπολη ο θπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έγινε από την Ελλάδα ακόμα ένα βήμα που μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση της Λιβύης», ανέφερε προκλητικά.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Ισμέτ Οζτσελίκ, μιλώντας σε εκπομπή του ίδιου τηλεοπτικού δικτύου, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, εξαπέλυσε απειλές κατά της  Ελλάδας, λέγοντας: «Και στο Αιγαίο μπορεί να γίνει κάτι ξαφνικό».

«Το έχουμε πει επανειλημμένα, η αποφασιστικότητα στο θέμα της χερσαίας επιχείρησης στη Συρία ισχύει και για το Αιγαίο και αυτό φαίνεται. Και στο Αιγαίο μπορεί να γίνει κάτι ξαφνικό», είπε.

«Άλλωστε, το γεγονός ότι η υψηλότερη φωνή που ακούστηκε σχετικά με την αεροπορική επιχείρηση που κάναμε στο Ιράκ και στη Συρία ήταν από την Ελλάδα, δείχνει ότι και εκείνοι ανησύχησαν από αυτή τη δουλειά», κατέληξε με προκλητικό τόνο.